Geelzwart (ook dat van Visma | Lease a Bike) is onfortuinlijk in Arnhem: 'We kwamen voor een titel' Wielrennen
Wielrennen

Geelzwart (ook dat van Visma | Lease a Bike) is onfortuinlijk in Arnhem: 'We kwamen voor een titel'

Geelzwart (ook dat van Visma | Lease a Bike) is onfortuinlijk in Arnhem: 'We kwamen voor een titel'

Visma | Lease a Bike stond zondag driemaal met kampioensambities aan de start van het NK wielrennen in Arnhem. De Nederlandse formatie keerde uiteindelijk met één medaille - het zilver van Olav Kooij bij de heren - terug naar het service course te 's Hertogenbosch. Zodoende leek geelzwart in 2024 - net als bij voetbalclub Vitesse - even gedoemd in de Gelderse stad.

Bij de door Tibor del Grosso gewonnen beloftenwedstrijd was Jesse Kramer op plek twaalf de beste renner namens de ploeg. De onder 23-mannen van Visma | Lease a Bike koersten aanvallend, maar stonden uiteingelijk wel met lege handen. 'Onze tactiek was om vanaf zeventig kilometer om de beurt aan te vallen met elkaar', verklaarde Menno Huising namens de ploeg.

'Tijmen Graat reed twee ronden vooruit en daarna probeerden we om en om met de juiste groep weg te komen. Helaas bleek het rondje net niet zwaar genoeg om weg te komen. Er waren altijd wel mannen die het gat konden dichtrijden. Als team hebben we het goed gedaan. We hebben gedaan wat we moesten doen en iedereen heeft zijn steentje daarin bijgedragen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, want we hadden hier heel graag willen winnen, maar we hebben er alles aan gedaan.'

Bij de door Chantal van den Broek-Blaak gewonnen damesrace zorgden Femke de Vries en Sophie von Berswordt voor een goede koers, maar hier bleek er niet meer in te zitten dan een zesde plek. Ex-kampioenen Riejanne Markus en Marianne Vos wisten hun stempel niet op de race te drukken. 'Er werd heel veel gesprongen en dan moet je het spelletje spelen, zeker als je met zo’n grote groep rijdt. Het pakte helaas niet goed uit, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn', reageerde Markus na afloop.

Visma | Lease a Bike kan koers bij elite heren niet afmaken

Dan de elite mannen, waar Visma | Lease a Bike met 'slechts' zeven renners voor een slimme tactiek moest kiezen. Veel coureurs reden op de wielen van de geelzwarte formatie, die desondanks wel de gehele dag mee in de vuurlinie reed. Met name Bart Lemmen en Tim van Dijke toonden hun aanvallende intenties, maar uiteindelijk werd logischerwijs de kaart-Kooij getrokken in volle finale.

De man uit Numansdorp zat bij het uitkomen van de laatste bocht redelijk ver en zag zodoende met lede ogen aan hoe Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) wegsprintte van de concurrentie, waarna hij zelf nog wat andere mannen wist te remonteren voor plek twee. Maar dat was uiteraard niet waarvoor Kooij naar Arnhem afgereisd was.

'Dylan ging best vroeg aan en pakte direct een paar lengtes, dus toen voelde ik wel dat ik niet meer bij machte was om het goed te maken. Zijn move verraste mij wel een beetje, want ik wilde juist van achteruit komen omdat niemand écht meer een lead-out had. De sprint begon best vroeg, maar het is ook nog een kwestie van benen hebben', reageerde hij bij de NOS.

'Ik ben wel teleurgesteld. We kwamen hier voor een titel en hebben het op verschillende manieren geprobeerd', vervolgt hij. 'We hebben zeker geen slechte koers gereden', klonk de terechte conclusie bij de kopman van Visma | Lease a Bike.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws