Theuns niet te spreken over move Van Gestel: 'Zijn renners voor gediskwalificeerd' Wielrennen
Wielrennen

Theuns niet te spreken over move Van Gestel: 'Zijn renners voor gediskwalificeerd'

Theuns niet te spreken over move Van Gestel: 'Zijn renners voor gediskwalificeerd'

Edward Theuns wist woensdag zijn tweede top tien-plek van deze Vuelta uit het vuur te slepen, maar naar eigen zeggen had er meer ingezeten voor de Belg van Lidl-Trek. Hij kon zijn benen uiteindelijk niet volledig laten spreken doordat hij ingesloten zat.

Theuns uitte zijn teleurstelling middels een smiley op X, om na een Eurosport-analyse dieper in te gaan op een move van TotalEnergies-landgenoot Dries Van Gestel. Die zette de spurter van Lidl-Trek namelijk vast in de laatste honderden meters.

'Er zijn renners voor gediskwalificeerd', aldus Theuns. 'Ik ben teleurgesteld over het resultaat. De benen voelden geweldig en het ploegenspel was goed, dus we blijven er voor gaan.' Vrijdag wacht hem in de zevende etappe mogelijk een nieuwe kans.

Van Gestel kwam na afloop niet echt terug op het incident. 'Het was in de hectiek wel lastig om van voren te blijven. Het ging echter wel goed en een derde plaats is niet slecht. Ik moet het in mijn eentje doen, maar ik heb mijn manier om door een peloton te glijden', liet hij optekenen na afloop van de rit.

Video: Theuns en Van Gestel vechten om stekkie in Vuelta-sprint

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws