Michael Mørkøv heeft geen fusieperikelen en verlaat Soudal Quick-Step, ook Stan Van Tricht gaat weg Wielrennen
Wielrennen

Michael Mørkøv heeft geen fusieperikelen en verlaat Soudal Quick-Step, ook Stan Van Tricht gaat weg

Michael Mørkøv heeft geen fusieperikelen en verlaat Soudal Quick-Step, ook Stan Van Tricht gaat weg

Michael Mørkøv is bezig aan zijn laatste maanden bij Soudal Quick-Step. De Deen in Belgische dienst heeft aan de Deense krant Ekstra Bladet laten weten te vertrekken bij de ploeg waar hij sinds 2018 onder contract staat. Ook de jonge Stan Van Tricht zoekt andere oorden op.

'Ik weet volgend jaar voor welke ploeg ik rijd, en dat is niet Soudal-Quick Step', bevestigde Mørkøv daags voor het EK in Drenthe aan de krant. Bij de ploeg van Patrick Lefevere is Mørkøv gegroeid tot een van de beste lead-outs van de wereld. Onder meer Elia Viviani, Mark Cavendish, Sam Bennett en Fabio Jakobsen werden door hem geloodst naar de overwinning.

Toch was 2023 niet het beste jaar van de inmiddels 38-jarige renner. 'Het is voor mij niet het beste seizoen geweest en niet alles waar ik op had gehoopt is gelukt. Ik wil het volgend jaar beter doen', klinkt het nog ambitieus.

Een vertrek bij Soudal Quick-Step lijkt in ieder geval zeker. Bij die ploeg gaan geruchten rond dat het zou gaan fuseren met de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. Daar zal Mørkøv gaan last van gaan krijgen. Volgens de Deense krant is Morkov onderweg naar Astana, waar La Gazzetta al eens eerder over berichtte. Een optie die door Mørkøv niet meteen wordt weggewuifd. 'Het is een optie. Een goede optie.'

Stan Van Tricht gaat naar Alpecin-Deceuninck

Ook Stan Van Tricht verlaat de Belgische formatie. De 24-jarige renner heeft zelf aan Het Nieuwsblad bevestigd dat hij volgend jaar voor Alpecin-Deceuninck rijdt. De Belg kijkt tevreden terug op zijn eerste twee jaar bij een professionele ploeg. 'Ik heb mooie koersen kunnen rijden in dienst van sterren als bijvoorbeeld een Fabio Jakobsen.'

'Of de mogelijke fusie tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma in mijn transfer een rol heeft gespeeld, zal wel altijd een vraagteken blijven. Het leeft blijkbaar meer in de buitenwereld dan binnen de groep', besluit hij. Van Tricht is nog op zoek naar zijn eerste profoverwinning en hoopt deze bij zijn nieuwe team te behalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws