Geen koninklijke sprint in Boedapest: slotrit Ronde van Hongarije geneutraliseerd, Hirschi mag zich eindwinnaar noemen Wielrennen
Wielrennen

Geen koninklijke sprint in Boedapest: slotrit Ronde van Hongarije geneutraliseerd, Hirschi mag zich eindwinnaar noemen

Geen koninklijke sprint in Boedapest: slotrit Ronde van Hongarije geneutraliseerd, Hirschi mag zich eindwinnaar noemen

Slecht nieuws voor de organisatoren en sponsoren van de Ronde van Hongarije. De rittenkoers in Midden-Europa zou volgens de planning besloten worden met een rit die bestond uit vijftien lokale rondjes in hoofdstad Boedapest, maar dat is definitief van de baan. De slechte weersomstandigheden en gladde wegen hebben ervoor gezorgd dat de vijfde en laatste rit geneutraliseerd is. Eenieder die hoopte op een koninklijke en officiële sprint om de knikkers tussen Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen komt dus van een koude kermis thuis.

Verschillende wielermedia en -ploegen berichtten in de ochtend van zondag 14 mei al over een geneutraliseerde en ingekorte slotetappe, waarbij de renners in plaats van vijftien slechts acht rondjes doorheen de Hongaarse hoofdstad zouden afwerken. Ook de organisatie kwam met het nodige aantal updates op de proppen. Normaal gesproken zou de etappe om 11.00 uur van start gaan en zouden er vijftien lokale omlopen afgelegd worden. Dat werden er op een zeker moment, toen duidelijk was geworden dat de meteorologische fenomenen dermate flink hadden huis gehouden dat de veiligheid van de renners niet gegarandeerd kon worden, nog maar acht.

Hirschi mag zich voorafgaand aan in het water gevallen 'slotetappe' al uitroepen tot eindwinnaar van Ronde van Hongarije

Niet lang daarna werd, na ook diverse gesprekken met de teams te hebben gevoerd, ook besloten dat de rit geneutraliseerd verreden zou worden. Er is op zondagmiddag geen officiële ritwinnaar, waarmee de afsluitende etappe is omgetoverd tot criterium.

Bovendien worden er geen punten uitgedeeld voor eender welk klassement. Het algemeen klassement wordt ook al in het slot gegooid. Dat betekent dat UAE Team Emirates-coureur Marc Hirschi zich voorafgaand aan de natte rit in Boedapest al eindwinnaar van de rittenkoers mag noemen. De rit die een mooie climax van een vermakelijke raceweek had moeten worden, valt dus letterlijk en figuurlijk in het water.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws