Vos pokert, maar wint opnieuw: 'Twijfelde een beetje of ik het gat moest dichtrijden' Wielrennen
Wielrennen

Vos pokert, maar wint opnieuw: 'Twijfelde een beetje of ik het gat moest dichtrijden'

Vos pokert, maar wint opnieuw: 'Twijfelde een beetje of ik het gat moest dichtrijden'

Voor de tweede dag op rij ging Marianne Vos in de Tour of Scandinavia met de overwinning aan de haal. De renster van Team Jumbo-Visma, tevens de leidster in het algemeen klassement, kan haar geluk in het flashinterview niet op.

Net als op dag één werd er in de tweede rit gespurt om de zege. 'Het was een hele moeilijke sprint', doet Vos haar verhaal. 'We reden op hoge snelheid de stad in en het was er heel technisch, met veel bochten. Trek-Segafredo deed een goede move door te ontsnappen met nog één kilometer te gaan. Ik twijfelde een beetje of ik het gat dicht moest rijden, want ik wist dat het dan moeilijk ging worden om te winnen.'

Toch besloot de Nederlandse ervoor te gaan en maakte ze tempo. 'Ik pokerde een beetje, waarna Emilia (Fahlin, red.) van opzij kwam met een heel hoog tempo. Ik probeerde ernaartoe te gaan en het was heel close, maar het is natuurlijk fantastisch dat ik zo mijn tweede overwinning wist te boeken.' Fahlin werd namens FDJ-Suez-Futuroscope nog wel tweede, voor Barbara Guarischi (Liv Racing Xstra).

Vos kijkt terug op pittige dag in het zadel

Hoewel er veel wind stond, leende het parcours zich volgens Vos niet voor het trekken van waaiers. 'Het was voortdurend draaien en keren. Eerst reden we door de stad en even later weer door een bebost gebied. Er waren amper lange rechte stukken waar je echt waaiers kon trekken. Daardoor keek iedereen een beetje naar elkaar, in afwachting van actie. Vervolgens lag het tempo in de finale heel hoog.'

Met twee ritzeges én de leiding in het algemeen klassement mag Vos dus zeker niet klagen. 'Ik vind het heel leuk om hier te koersen. Misschien komt het door het feit dat de sfeer hier zo goed is', sluit de voormalig wereldkampioene lachend af.

6 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws