Geen Van der Poel en Van Baarle, wél Jakobsen: 'NK-parcours makkelijker te verteren dan vorig jaar' Wielrennen
Wielrennen

Geen Van der Poel en Van Baarle, wél Jakobsen: 'NK-parcours makkelijker te verteren dan vorig jaar'

Geen Van der Poel en Van Baarle, wél Jakobsen: 'NK-parcours makkelijker te verteren dan vorig jaar'

Fabio Jakobsen heeft via de officiële website van het NK wielrennen zijn deelname voor dit jaar bevestigd. De Nederlander van Quick Step-Alpha Vinyl ziet het kampioenschap in eigen land als mooie test richting de Tour de France.

Na het afzeggen van Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle kon de organisatie wel een succesje gebruiken. De deelname van topsprinter Jakobsen kan daar zeker onder worden geschaard. Het NK wordt dit jaar, net als vorige jaren, verreden op een parcours waarin de VAM-berg centraal staat. 'Het wordt hoe dan ook een goede training richting de Tour, het NK past prima in mijn voorbereiding. En het sfeertje van een Nederlands kampioenschap spreekt me ook aan', zo zegt Jakobsen erover.

Jakobsen won de Nederlandse titel al eens in 2019. 'Ik was al twee keer Nederlands kampioen bij de beloften, dus ik weet wat erbij komt kijken om een NK te winnen.' Hij vergelijkt het met zijn tijd bij de nieuwelingen en junioren, 'met veel bekenden langs de kant'. 'Het was ontzettend gaaf om eind 2019 en begin 2020 het rood-wit-blauw te mogen dragen. Het is een zege waar je bij elke wedstrijd op de weg weer aan herinnerd wordt omdat je die trui tevoorschijn haalt.'

Jakobsen ziet beter parcours voor hem op NK

Of Jakobsen kan winnen op de VAM-berg? Hij sluit het zelf niet uit, maar weet wel dat het een lastige opgave wordt. 'In principe ben ik een renner die altijd wel een kans heeft, zolang het niet een loodzwaar parcours in Limburg is. Maar je bent afhankelijk van de tactiek van met name de grote blokken. Het hoeft natuurlijk geen sprint te worden, er kan ook groepje wegrijden. Kan ik dan mee en wil men met mij naar de streep rijden? Misschien niet, maar misschien gaat men zelf ook gewoon voor een mooie klassering. Vorig jaar lag er een mooi maar lastig parcours, ik denk dat het dit jaar iets gemakkelijker te verteren zal zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws