Na Mathieu van der Poel laat Dylan van Baarle het NK ook schieten Wielrennen
Wielrennen

Na Mathieu van der Poel laat Dylan van Baarle het NK ook schieten

Na Mathieu van der Poel laat Dylan van Baarle het NK ook schieten

Ook Dylan van Baarle staat dit jaar niet aan de start van het NK wielrennen. Dat bevestigde de coureur van INEOS-Grenadiers aan Wielerflits. Van Baarle rijdt vanaf zondag 12 juni de Ronde van Zwitserland.

Het NK wielrennen vindt 24 juni plaats in het Drentse Wijster, met de Col du Vam als scherprechter. Van Baarle zal zowel de wegrit als de tijdrit (22 juni) overslaan. Op het tweede onderdeel was hij veruit het meest succesvol. Zo werd Van Baarle in 2018 Nederlands kampioen tijdrijden en een jaar later derde. Op de wegrit kwam hij vooralsnog slechts vijf keer uit, in 2018 was een zevende plek zijn beste prestatie.

Eerder zag de organisatie van het NK ook al Mathieu van der Poel afzeggen. Ook Koen Bouwman zal er vanwege een gebroken pols niet bij zijn. Volgens Wielerflits geven verder Robert Gesink, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Wout Poels en Antwan Tolhoek verstek, waardoor er maar weinig publiekstrekkers eind juni aan de start van het NK zullen staan.

Van Baarle boekte dit jaar met Parijs-Roubaix zijn grootste overwinning. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij in juli deelnemen aan de Tour de France, al moet INEOS de Tour-selectie nog bevestigen. Van Baarle reed de Tour al drie keer voor INEOS. In 2019 maakte hij deel uit van de selectie die met Egan Bernal de eindzege pakte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws