Groenewegen krijgt na 0 uit 8 in Dauphiné ook in Slovenië weinig sprintkansen: 'Het wordt zwaar' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen krijgt na 0 uit 8 in Dauphiné ook in Slovenië weinig sprintkansen: 'Het wordt zwaar'

Groenewegen krijgt na 0 uit 8 in Dauphiné ook in Slovenië weinig sprintkansen: 'Het wordt zwaar'

Terwijl de Ronde van Zwitserland in volle gang is, start op woensdag ook de Ronde van Slovenië. Het is de ronde waar Tadej Pogacar voor het eerst sinds lange tijd zijn gezicht weer laat zien, maar dat is niet alles. Met Dylan Groenewegen, Tim Merlier en Pascal Ackermann staan er ook drie topsprinters op de lijst.

Groenewegen komt vanuit het Critérium du Dauphiné, waar hij hard werkte, maar geen enkele dag een sprintkans kreeg. Dat moet in Slovenië anders, daar er wel één en twee kansjes voor de echte spurters in het verschiet liggen. Met Luka Mezgec krijgt Groenewegen - in tegenstelling tot de Dauphiné - ook z'n luxe-leadoutman mee.

In een persbericht van Team BikeExchange-Jayco vertelt Groenewegen dat hij zich goed voelt op weg naar de Tour de France. 'De Ronde van Slovenië is weer een zware wedstrijd, maar we zullen proberen voor zeges te gaan als de kansen zich aandienen. Ik zou graag een sprint rijden, al is de voorbereiding richting de Tour het belangrijkste.'

Mooie namen in Ronde van Slovenië

Sportief directeur Gene Bates stelt dat Team BikeExchange-Jayco meerdere doelen heeft in Slovenië. Het wil met Mezgec ook winnen in de iets lastigere etappes en heeft naast Groenewegen met Matteo Sobrero en Lucas Hamilton twee heren voor het klassement en de bergetappes. 'We willen in iedere etappe meedoen en er een succesvolle ronde van maken', zo klinkt het.

De Australische ploeg krijgt bij die ambities wel stevige concurrentie. Voor de bergetappes is Pogacar natuurlijk de topfavoriet, met een sterk UAE Team Emirates om hem heen. Bij Bahrain Victorious staat Matej Mohoric op de lijst als gevaarlijke klant voor het middengebergte en voor de eventuele sprints moet Groenewegen afrekenen met vooral Merlier en Ackermann. Merlier komt terug van een elleboogblessure, Ackermann heeft ook een lastige periode achter de rug met veel DNF's in het Belgische eendagswerk in april en juni.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws