Geen Woods, maar wel Fuglsang bij Israel in Zwitserland; BORA-hansgrohe met Vlasov en Higuita Wielrennen
Wielrennen

Geen Woods, maar wel Fuglsang bij Israel in Zwitserland; BORA-hansgrohe met Vlasov en Higuita

Geen Woods, maar wel Fuglsang bij Israel in Zwitserland; BORA-hansgrohe met Vlasov en Higuita

Michael Woods zal - in tegenstelling tot wat de voorlopige startlijst ons leert - niet aan de start staan van de Ronde van Zwitserland. Jakob Fuglsang is de absolute kopman bij Israel-Premier Tech.

Fuglsang werd geboren in Zwitserland en koerst zodoende een beetje op eigen bodem. 'We gaan deze week alles voor hem en het algemeen klassement geven', stelt ploegleider Nicki Sorensen, een landgenoot van Fuglsang. 'Hij is in geweldige vorm en als hij het zo doet als in de Mercan'Tour Alpes Maritimes Classic, dan kunnen we een mooi resultaat behalen.'

De Deen zelf heeft er ook zin in. 'Ik kijk ernaar uit om mijzelf testen in deze Ronde van Zwitserland. Het is één van mijn favoriete wedstrijden op de kalender en normaal doe ik het hier goed.' Voor Fuglsang is het ook een goede graadmeter voor de Ronde van Frankrijk, die later deze maand begint. In die ronde is hij samen met Woods het speerpunt van zijn ploeg. Woods lijkt nu te kiezen voor de Mont Ventoux Challenge als voorbereiding.

'Ik heb het gevoel dat alles bij elkaar komt richting de Tour', zegt Fuglsang over zijn grote seizoensdoel in Frankrijk. 'Dit is de laatste test voor mij. We hebben een prima ploeg en ik weet dat ik veel ondersteuning ga krijgen in mijn jacht op ritzeges en het algemeen klassement.' Patrick Bevin krijgt ook de ruimte om voor succes te gaan in Zwitserland.

BORA-hansgrohe met Vlasov en Higuita

Ook BORA-hansgrohe maakte vrijdagmiddag de selectie voor de Ronde van Zwitserland bekend. Aleksandr Vlasov en Sergio Higuita willen beiden een vervolg geven aan hun succesvolle jaar. Ook Felix Grossschartner, Maximilian Schachmann en Marco Haller doen mee namens de Duitse ploeg, die wil voortborduren op het succes in de Giro.

Selectie Israel-Premier Tech Ronde van Zwitserland 2022

Sebastian Berwick
Patrick Bevin
Jakob Fuglsang
Reto Hollenstein
Hugo Houle
Daryl Impey
Krists Neilands

Selectie BORA-hansgrohe Ronde van Zwitserland 2022

Aleksandr Vlasov
Sergio Higuita
Anton Palzer
Maximilian Schachmann
Felix Grossschartner
Frederik Wandahl
Marco Haller


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws