Kelderman, Tulett en Uijtdebroeks 'overleven' proloog in Zwitserland: 'Ik wacht al op de hoge bergen' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman, Tulett en Uijtdebroeks 'overleven' proloog in Zwitserland: 'Ik wacht al op de hoge bergen'

Kelderman, Tulett en Uijtdebroeks 'overleven' proloog in Zwitserland: 'Ik wacht al op de hoge bergen'

De pechploeg Visma | Lease a Bike moet ook maar weer gewoon door. Matteo Jorgenson vocht zich nog bijna naar de eindzege in het Criterium du Dauphiné, en ook in de Ronde van Zwitserland stonden enkele klinkende namen aan de start bij de proloog van zondagnamiddag. Het Nederlandse team boekte geen aansprekende resultaten, maar zijn wel zeker goedgemutst richting de komende dagen. Op de ploegsite blikten enkele betrokkenen vanuit de ploeg terug op de proloog.

In Zwitserland rekenen de geelzwarten op Cian Uijtdebroeks, die na zijn opgave in de Giro d'Italia terugkeerde in koers, en Ben Tulett en Wilco Kelderman. Laatstgenoemde was op de elfde plaats de beste van de ploeg. Uijtdebroeks was vooral blij op de wedstrijdprikkel weer te voelen. 'Het was fijn om weer te racen. Het was wel een beetje spannend omdat het de eerste wedstrijdinspanning was en ik conditioneel een stapje terug had gedaan na ziek te zijn geweest in de Giro.'

Uijtdebroeks rekent al voor het klassement: 'Wilde vandaag verlies beperken'

'Ik wilde vandaag proberen mijn verlies te beperken', vervolgde de piepjonge Belg. 'En dat was belangrijk met het oog op het algemeen klassement. Het belangrijkste is om de komende dagen zo comfortabel mogelijk door te komen. Daarna wachten de hoge bergen. Daar voel ik me wat comfortabeler. De belangrijkste conclusie van vandaag is dat het goede gevoel er was. Dat geeft vertrouwen voor de komende week.'

In Zwitserland proberen de renners van Visma | Lease a Bike de boel een beetje om te draaien. De gifbeker leek lange tijd even leeg te zijn voor de ploeg, maar door de zware val in de Dauphiné verloor het team Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle richting de Tour. In Zwitserland kunnen mannen als Kelderman en Tulett zich bewijzen om eventueel mee te kunnen naar de Tour.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news