Geoghegan Hart blijft kalm na goede prestatie in Giro-tijdrit, Thomas niet geheel tevreden Wielrennen
Wielrennen

Geoghegan Hart blijft kalm na goede prestatie in Giro-tijdrit, Thomas niet geheel tevreden

Geoghegan Hart blijft kalm na goede prestatie in Giro-tijdrit, Thomas niet geheel tevreden

Remco Evenepoel deelde zaterdag direct een mokerslag uit aan de concurrentie in de Giro d'Italia, maar van de overige mannen zal Tao Geoghegan Hart misschien wel het beste gevoel hebben. De coureur van INEOS Grenadiers verraste toch wel een beetje met een vierde plek.

'Het was een kwestie van hard trappen met de wind vanuit de zee en dan op de klim laten zien wat je in huis hebt', vertelde de Brit na afloop tegen onder meer Eurosport. 'Het ging niet slecht, ik mag blij zijn met wat ik heb laten zien. Ik voelde me goed en ben tevreden.'

'Dit is wel een bevestiging van de vorm, al wisten we wel dat we goed waren', zei de Brit. 'Hier kun je echter niet al te veel uit halen, want dit is maar een inspanning van twintig minuten. Daar kun je niets uit concluderen, zo vroeg in een grote ronde. We moeten kalm blijven, dit is een grote ronde en die duurt lang', houdt Hart beide beentjes op de grond.

Thomas niet geheel tevreden met prestatie in tijdrit Giro

Geraint Thomas reed ook een sterk eerste gedeelte, maar kwam zichzelf net als ploegmaat Thymen Arensman een beetje tegen op de slotklim. 'Ik probeerde zo hard als mogelijk te gaan, maar ik zat op de limiet. Al bij al was het oké, ik denk niet dat ik al teveel tijd heb verloren', liet de nummer negen van de daguitslag weten. 'Ik ben niet geheel tevreden, maar er komen nog drie zware weken aan. Conclusies mogen we dus niet trekken.'

'Tao zag er heel goed uit, dus dat is mooi voor ons. Van de komende twee dagen verwacht ik niet al te veel gekke dingen', stelde de man uit Wales, die 55 seconden verloor op winnaar Evenepoel in de eerste rit van de Giro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws