George Bennett vangt seizoen woensdag aan met vijfdaagse New Zealand Cycle Classic Wielrennen
Wielrennen

George Bennett vangt seizoen woensdag aan met vijfdaagse New Zealand Cycle Classic

George Bennett vangt seizoen woensdag aan met vijfdaagse New Zealand Cycle Classic

Waar de meeste Europese renners pas eind deze maand of begin februari zullen beginnen aan hun wielerjaar, start George Bennett deze week wel. De Nieuw-Zeelander is onderdeel van de nationale selectie die uitkomt in de New Zealand Cycle Classic.

Bennett zal, net als tijdelijk ploeggenoot BORA-hansgrohe-aanwinst Shane Archbold, zo als eerste WorldTour-renner uitkomen dit jaar. Dit doet hij niet in zijn nieuwe UAE-truitje, maar namens de Nieuw-Zeelandse fern in de rittenkoers in eigen land. Ook triatleet Mike Philips doet mee namens de nationale selectie.

Afgelopen jaar wist Corbin Strong de wedstrijd te winnen, voor Bennetts huidige UAE ploeggenoot Finn Fisher-Black. Beide mannen doen dit jaar niet mee. Vier van de vijf etappes van dit jaar beginnen in de plaats Masterton, terwijl de slotrit in hoofdstad Wellington verreden wordt. Er wordt woensdag afgetrapt met een ploegentijdrit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws