Update | Vuelta a San Juan afgelast; seizoenstart Carapaz, Sagan en Evenepoel uitgesteld Wielrennen
Wielrennen

Update | Vuelta a San Juan afgelast; seizoenstart Carapaz, Sagan en Evenepoel uitgesteld

Update | Vuelta a San Juan afgelast; seizoenstart Carapaz, Sagan en Evenepoel uitgesteld

(3 januari 2022) Het is nog niet officieel gecommuniceerd, maar de geruchten worden steeds hardnekkiger dat de Vuelta a San Juan ook in 2022 niet door kan gaan. De wedstrijd in Argentinië staat vooralsnog gepland voor 30 januari tot en met 6 februari.

Het zal een hard gelag zijn voor de organisatie van de koers, die mocht rekenen op een topveld. Remco Evenepoel, in 20220 de laatste winnaar, zou zijn titel komen verdedigen en het daarbij opnemen tegen onder meer Richard Carapaz, Sergio Higuita en Daniel Felipe Martínez.

Voor de sprints in Argentinië werden Elia Viviani en Peter Sagan gestrikt, terwijl Filippo Ganna zijn ploeggenoten bij INEOS Grenadiers zou ondersteunen op het vlakke. Het lijkt er echter op dat al deze mannen hun seizoenstart zullen moeten stellen, na het nieuws dat La Gazzetta dello Sport dit weekend bracht.

Update 3 januari 2022 (16.55 uur): Vuelta a San Juan definitief afgelast

Het nieuws zat er al aan te komen: de Vuelta a San Juan gaat dit jaar niet door. De organisatie liet in een persbericht weten dat de rittenkoers door toenemende coronabesmettingen ook dit jaar niet kan plaatsvinden. De Argentijnse ronde zou aanvankelijk 30 januari van start gaan en gold als de eerste koers van het seizoen voor verschillende toprenners, zoals Richard Carapaz, Peter Sagan en Remco Evenepoel. De laatste blijft voor minimaal nog een jaar de meest recente naam op de erelijst van de wedstrijd. De Belg was in 2020 de sterkste.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws