Geraint Thomas (34) heeft 'verlangen om nog voor zege in Parijs-Roubaix te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Geraint Thomas (34) heeft 'verlangen om nog voor zege in Parijs-Roubaix te gaan'

Geraint Thomas (34) heeft 'verlangen om nog voor zege in Parijs-Roubaix te gaan'

Zes keer startte Geraint Thomas in Parijs-Roubaix, met een zevende plek in 2014 als beste resultaat. Toch wil de Welshman nog één keer in zijn loopbaan voor de zege in de Hel van het Noorden gaan, zo gaf hij te kennen in zijn eigen podcast.

Tom Boonen, viervoudig winnaar van de bekende kasseienklasieker, was te gast in de Geraint Thomas Cycling Club en gaf Thomas de voorzet. Daarop antwoordde Thomas als volgt: 'Ik voel zeker nog het verlangen om nog minimaal één keer voor de zege te gaan in Parijs Roubaix. Misschien volgend jaar', liet Thomas weten. Misschien kan de Brit dit jaar al optreden in de wedstrijd, mocht deze verplaatst worden naar oktober.

Thomas geeft aan ontzettend van de wedstrijd te houden. 'Hij is echt uniek in zijn soort. Eendagswedstrijden zijn sowieso mooi om hun karakter: het gaat erom dat je in één dag je volledig leeg rijdt, terwijl het in etappekoersen meer om berekenend fietsen draait', zegt de pion van INEOS Grenadiers.

Thomas: 'Het draait om power, positionering en herstelvermogen'

De kwaliteiten voor Parijs-Roubaix heeft Thomas naar eigen zeggen. 'Het gaat erom dat je op de stroken drie tot vijf minuten power kan leveren, ik denk niet dat het langere inspanningen zijn. Maar de positionering is ook belangrijk, want je moet in goede positie aan de stroken beginnen. En het herstelvermogen, want die inspanningen moet je elke strook weer opnieuw leveren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws