Van der Poel legt zich neer bij mogelijke afgelasting Roubaix, Van Aert koestert hoop Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel legt zich neer bij mogelijke afgelasting Roubaix, Van Aert koestert hoop

Van der Poel legt zich neer bij mogelijke afgelasting Roubaix, Van Aert koestert hoop

Nog altijd is er geen definitieve beslissing gevallen over het lot van Paris-Roubaix dit jaar. In de tussentijd wordt er volop gespeculeerd of de wedstrijd wel of niet doorgaat. Mathieu van der Poel heeft er niet heel veel vertrouwen in, terwijl Wout van Aert een stuk positiever ingesteld is.

Het Algemeen Dagblad vroeg enkele renners of zij verwachten dat Parijs-Roubaix dit jaar ondanks de slechte voortekenen door zou kunnen gaan. Afgelopen weken kwamen slechte berichten in Franse media voorbij waarbij de kans op doorgang wel heel laag werd ingeschat. De Franse Minister van Sport liet daaropvolgend echter weten dat de gesprekken nog allerminst voorbij waren.

'Ik heb mezelf er al bij neergelegd dat het niet doorgaat.'

Mathieu van der Poel

Toch gaat Van der Poel er al van uit dat hij na de Ronde van Vlaanderen klaar is met zijn klassiekercampagne. 'Ik heb mezelf er al bij neergelegd dat het niet doorgaat', vertelt hij het dagblad. 'Dan kan het alleen maar meevallen.' Mocht de wedstrijd naar oktober verplaatst worden, dan maakt hij ook graag in die maand zijn opwachting.

Van Aert is daarentegen positiever gestemd. 'Ik koester hoop', zo wordt hij geciteerd. 'Als het zeker gecancelled zou worden, dan was het ondertussen wel duidelijk geweest. Als het nog onduidelijk is als de Ronde van Vlaanderen gepasseerd is, dan wordt het moeilijk. Maar daar ga ik niet van uit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws