Kooij derde in 'kort, maar krachtige' proloog ZLM Tour: 'Beetje zuur om seconde tekort te komen' Wielrennen
Wielrennen

Kooij derde in 'kort, maar krachtige' proloog ZLM Tour: 'Beetje zuur om seconde tekort te komen'

Kooij derde in 'kort, maar krachtige' proloog ZLM Tour: 'Beetje zuur om seconde tekort te komen'

Olav Kooij wist woensdag als derde te eindigen in de proloog van de ZLM Tour, die gewonnen werd door Nils Eekhoff van Team DSM. De sprinter van Jumbo-Visma kwam één seconde tekort, maar verschafte zichzelf wel een goede uitgangspositie in het klassement.

'Het was kort, maar krachtig', stelde Kooij via de kanalen van zijn team. 'Het is natuurlijk een beetje zuur dat ik een seconde tekort kom, maar we mogen zeker niet ontevreden zijn. Ik heb tijd gepakt op de meeste sprinters, dus dat is mooi meegenomen. Het is een prima begin van deze week.'

Kooij wist de ZLM Tour afgelopen jaar op zijn naam te schrijven, toen hij ook drie ritten bemachtigde. Met zijn derde plek in de proloog staat hij ook nu weer op pole position om de koers op zijn naam te schrijven.

Tim van Dijke had graag beter gedaan

Tim van Dijke reed in eigen regio naar een achtste plek, waar hij stiekem op meer had gehoopt. 'Het was een mooie ronde. Ik heb er alles uitgehaald. Ik kan dus eigenlijk niet ontevreden zijn, al had ik mezelf graag wat hoger in de einduitslag gezien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws