Geraint Thomas opvallend schuldbewust na val (en uitvallen) De Plus: 'Stuurde te hard de bocht in' Wielrennen
Wielrennen

Geraint Thomas opvallend schuldbewust na val (en uitvallen) De Plus: 'Stuurde te hard de bocht in'

Geraint Thomas opvallend schuldbewust na val (en uitvallen) De Plus: 'Stuurde te hard de bocht in'

Geraint Thomas en INEOS Grenadiers hadden duidelijk op een beter begin van de Vuelta a España gehoopt. In de ploegentijdrit die overschaduwd werd door regen en invallende duisternis - ging Laurens De Plus onderuit en viel Filippo Ganna weg met een lekke band. Ondanks dat finishten de mannen van INEOS als achtste op twintig seconden van de verrassende winnaar DSM-Firmenich.

'Ja, dat kun je wel zeggen', reageert Thomas op de vraag van de interviewer of de regen een grote rol speelde. 'Het was echter voor iedereen hetzelfde. We verloren De Plus al na de derde of vierde bocht. Ik reed toen op kop en ging de bocht denk ik wat te hard in', steekt de Welshman de hand in eigen boezem. 'Hij schoof vervolgens onderuit. We fietsen daarna wat achter de feiten aan.' De Plus kon de Vuelta na de val niet voortzetten en geldt zodoende als de eerste uitvaller van de Ronde van Spanje.

Thomas zag INEOS nooit in z'n kracht komen

'Daarna reed Filippo Ganna nog lek', ging het van kwaad tot erger bij INEOS. 'Iedereen was wat nerveus na de val. Het was één van die ritten waarin je nooit echt op gang komt. Het was ook het aard van het parcours, we hadden power, maar konden die nooit echt benutten. Soms gaat het gewoon zo. A lovely way to start', sluit Thomas sarcastisch af.

Uiteindelijk deed Thomas wel goede zaken in het algemeen klassement. Zo pakte hij twaalf seconden op Primoz Roglic en Jonas Vingegaard en zeventien tellen op de kopmannen van UAE Team Emirates. Op Remco Evenepoel verloor Thomas wel tijd: veertien seconden. Ook Enric Mas van Movistar deed een zaakje, door in dezelfde tijd als winnaar DSM binnen te komen. Daarmee is de Spanjaard verrassend genoeg de morele winnaar van de eerste dag in La Vuelta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws