Geraint Thomas: 'Uitvallen Roglic en Kruijswijk maakt de Tour interessanter' Wielrennen
Wielrennen

Geraint Thomas: 'Uitvallen Roglic en Kruijswijk maakt de Tour interessanter'

Geraint Thomas: 'Uitvallen Roglic en Kruijswijk maakt de Tour interessanter'

Waar twee honden (Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar) vechten om het been, ligt er ook nog een derde op de loer in de persoon van Geraint Thomas. De man uit Wales zag de ploeg van de gele trui zondag zware verliezen lijden in de rit naar Carcassonne.

Primoz Roglic startte niet namens Jumbo-Visma, dat tijdens de etappe ook nog Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot en Vingegaard zag vallen. Kruijswijk nog niet verder met een blessure aan zijn schouder. 'Dat is zeker niet goed voor hen', liet rivaal Thomas weten na afloop van de etappe aan Cyclingnews.

'Roglic reed, zelfs met zijn blessures, nog sterk en het uitvallen van Kruijswijk is ook onfortuinlijk', vervolgt de kopman van INEOS Grenadiers. 'Maar goed, het maakt de Tour wel interessanter. Voor nu ben ik daar echter niet mee bezig, ik denk vooral aan de rustdag.'

INEOS Grenadiers in goede positie

Met Thomas op plek drie en ploegmaat Adam Yates op de vijfde plek heeft INEOS Grenadiers een riante uitgangspositie. Belangrijker nog: waar Jumbo-Visma en UAE-Team Emirates beiden al twee renners verloren en met Benoot en Hirschi op halve kracht rijdt, is INEOS Grenadiers nog compleet.

'We staan in een goede positie', ziet ook Thomas. 'Het zal lastig worden met de twee jongens die voor ons staan, maar het is al goed dat we de best of the rest zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws