Ook Sénéchal bekritiseert Sagan: 'Mij had hetzelfde als Jakobsen in Polen kunnen overkomen' Wielrennen
Wielrennen

Ook Sénéchal bekritiseert Sagan: 'Mij had hetzelfde als Jakobsen in Polen kunnen overkomen'

Ook Sénéchal bekritiseert Sagan: 'Mij had hetzelfde als Jakobsen in Polen kunnen overkomen'

Peter Sagan heeft zondag geen vrienden gemaakt in het peloton. De man uit Slowakije maakte volgens enkele concurrenten gevaarlijke moves in de door Jasper Philipsen gewonnen sprint en daar werd na afloop uiteraard over gepraat. 'Hij duwde me gewoon de hekken in', stelde rivaal Florian Sénéchal van Quick Step-Alpha Vinyl.

Danny van Poppel, die vijfde werd, gaf na afloop voor de camera van de NOS al aan dat Sagan weer dingen aan het doen was die niet horen. 'Helaas deed hij weer een move, een levensgevaarlijke. Hij voelde iemand komen en ging helemaal naar rechts. Het hoort erbij', concludeerde de in Monaco wonende Nederlander.

Sénéchal, nummer zeven in Carcassonne, sluit zich aan bij Van Poppel. 'Sagan maakte een gevaarlijke beweging', omschrijft hij de zwieper naar rechts van de drievoudig wereldkampioen. 'Ik heb groot respect voor de kampioen die hij is, maar hij moet ook anderen respecteren', stelt de renner van Quick Step-Alpha Vinyl, die zijn kopman Fabio Jakobsen zondag zag lossen en op die manier zelf de honneurs moest waarmaen in de massaspurt.

Sénéchal niet te spreken over gedrag Sagan

Lead-out Sénéchal stipt de gevolgen aan die een beweging als die van Sagan kunnen veroorzaken. 'Mij had hetzelfde kunnen overkomen als Jakobsen in de Ronde van Polen', doelt hij op de zware valpartij van de Nederlander na een fysieke aanvaring met Dylan Groenewegen. 'Ik werd gewoon de hekken in geduwd', aldus de Franse kampioen bij Eurosport.

Het is niet de eerste aanvaring van Sagan in deze Tour de France: in de derde etappe in Denemarken bekritiseerde de coureur van TotalEnergies Wout van Aert, die daar zijn schouders over ophaalde. In het verleden werd Sagan al eens uitgesloten van verdere deelname aan de Ronde van Frankrijk door gedragingen in de sprint.

Bekijk hier de move van Peter Sagan in de sprint in Carcassonne


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws