🎥 Geschke in tranen na verspelen bolletjestrui: 'Wist dat het onmogelijk zou gaan worden' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Geschke in tranen na verspelen bolletjestrui: 'Wist dat het onmogelijk zou gaan worden'

🎥 Geschke in tranen na verspelen bolletjestrui: 'Wist dat het onmogelijk zou gaan worden'

Het was een pijnlijk gezicht: Simon Geschke barstte in tranen uit nadat hij de bolletjes trui uit zijn handen zag glippen. Na negen dagen moest hij de leiding in het bergklassement in de Tour de France afstaan aan ritwinnaar Jonas Vingegaard, en dat deed pijn. Toch kan de Duitser inmiddels weer een beetje relativeren.

Negen dagen voerde Geschke het bergklassement aan, maar in de achttiende etappe kon hij niet meer meestrijden om de punten. Hoewel hij dus geen leider meer is, zal de Duitser de trui toch nog tot in Parijs moeten dragen. Vingegaard, die de trui nu in bezit heeft, is inmiddels ook al de drager van het gele tricot, waardoor de nummer met de bollen mag gaan rijden.

De renner van Cofidis zette alles op alles om in de kopgroep te belanden, zodat hij mee kon dingen naar de puntjes. 'We kwamen heel dicht, maar slaagden er niet in. Ik wist dat het absoluut noodzakelijk was om punten te scoren op de Aubisque. Vanaf het moment dat het me niet lukte, wist ik dat het onmogelijk zou worden om de trui te behouden. Nu sta ik tweede in het bergklassement, wat niet slecht is. De bolletjestrui is gemaakt voor de beste klimmer en ik weet dat degene die hem nu draagt hem het meest verdient', aldus Geschke in een persbericht.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws