Gesink strooit met lof naar vertrokken Roglic: 'Van jongens als Primoz zijn er maar een paar in de wereld' Wielrennen
Wielrennen

Gesink strooit met lof naar vertrokken Roglic: 'Van jongens als Primoz zijn er maar een paar in de wereld'

Gesink strooit met lof naar vertrokken Roglic: 'Van jongens als Primoz zijn er maar een paar in de wereld'

Robert Gesink is bij Visma | Lease a Bike intussen al een van de ouderdomsdekens geworden en rijdt dit jaar zijn allerlaatste seizoen als profrenner. De intussen 37-jarige Nederlander zal vooral opnieuw in dienst moeten rijden van het legertje kopmannen, dat behoorlijk veranderd is tijdens het tussenseizoen. Een van de meest spraakmakende uitgaande transfer was het vertrek van Primoz Roglic naar BORA-hansgrohe. De 34-jarige Sloveen won in totaal 55 WorldTour-races in zijn acht jaar dienst bij de Nederlandse formatie.

Een winnaar pur sang, die Gesink zag vertrekken. 'Het is sowieso een verlies', vertelde hij tijdens de Tour Down Under aan de Amerikaanse wielerwebsite CyclingWeekly. 'We zijn ons er volledig van bewust dat nu Primož weg is, we niet zoveel zullen winnen als vorig jaar. Hij was gewoon waanzinnig en in principe won hij quasi elke race waarin hij startte, dus dat zal zeker een verlies zijn wat betreft het aantal overwinningen dat we zullen behalen. Van jongens als Primoz zijn er maar een paar in de wereld, dus het is niet zo makkelijk om dat te kopiëren. Met Primož wist je zeker dat je naar een race kon gaan en een man voor de overwinning kon hebben. Met andere jongens heb je misschien een paar jaar nodig om zover te komen.'

Gesink zag status van Visma | Lease a Bike duidelijk veranderen

Om Roglic te vervangen, maakte Cian Uijtdebroeks de omgekeerde beweging na een heuse transfersoap. De talentvolle Belg is momenteel nog geen veelwinnaar, maar werd in zijn debuut in een grote ronde wel meteen achtste. Meesterknecht Sepp Kuss steeg in diezelfde Vuelta dan weer boven zichzelf uit en won de Spaanse wielerronde voor Girowinnaar Roglic en Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Visma | Lease a Bike won zo elke grote ronde, iets wat onmogelijk lijkt om te herhalen, nu Roglic vertrokken is.

'Het team probeert daarvan te leren. Van hun fouten misschien, of om het beter doen. Het idee van het team is veranderd: eerst waren we de jagers, nu zijn we de prooi. Door ploegen met grotere budgetten is dat niet altijd makkelijk, ook niet voor de toekomst. Maar voor nu denk ik dat we een hele sterke groep renners hebben en ook een aantal jonge jongens met veel potentieel om mee te werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws