Ook in Omloop Het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem geen wildcard voor TDT-Unibet Cycling Team Wielrennen
Wielrennen

Ook in Omloop Het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem geen wildcard voor TDT-Unibet Cycling Team

Ook in Omloop Het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem geen wildcard voor TDT-Unibet Cycling Team

De organisatie van Omloop Het Nieuwsblad - traditiegetrouw de opener van het klassieke voorjaar in België - heeft de wildcards voor aankomende editie (24 februari) uitgedeeld. TDT-Unibet Cycling Team, dat wel een uitnodiging kreeg voor de Amstel Gold Race, zit niet bij de gelukkigen. De organisatie van Gent-Wevelgem (24 maart) heeft eveneens de wildcards uitgedeeld, maar ook daar grijpt de Nederlandse ploeg mis.

Omloop Het Nieuwsblad: Lotto-Dstny, Israel-Premier Tech en Uno-X waren - dankzij hun hoge notering op de UCI-ranking voor ProTeams - al zeker van deelname, naast de achttien WorldTour-ploegen. Derhalve had de organisatie nog vier wildcards over. En die gingen uiteindelijk naar twee Belgische en twee Zwitserse teams, zijnde Bingoal WB, Flanders Baloise, Tudor Pro Cyling Team en Q36.5 Pro Cycling Team. Vorig jaar zegevierde Dylan van Baarle in de Omloop, terwijl bij de vrouwen Lotte Kopecky er met de zege vandoor ging. Beide protagonisten van vorig jaar doen naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar weer mee.

Gent-Wevelgem: wat betreft het uitdelen van wildcards verschilt het niet veel met Omloop Het Nieuwsblad. Q36.5 Pro Cycling Team, Tudor Pro Cycling Team en Flanders Baloise zijn wederom van de partij, al is Bingoal WB 'vervangen' door TotalEnergies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws