Gesink ziet Roglic groeien in Vuelta: 'Hij is bereid om alles te riskeren voor de overwinning' Wielrennen
Wielrennen

Gesink ziet Roglic groeien in Vuelta: 'Hij is bereid om alles te riskeren voor de overwinning'

Gesink ziet Roglic groeien in Vuelta: 'Hij is bereid om alles te riskeren voor de overwinning'

Bij Jumbo-Visma hebben ze er goede hoop op dat Primoz Roglic dit weekeinde de rode leiderstrui van Remco Evenepoel kan bedreigen. Na Addy Engels en Grischa Niermann is wegkapitein Robert Gesink de volgende die die ambitie uitspreekt. 'Primoz is relaxed en heeft er zin in', vertelt de Nederlander.

Gesink kwam zelf donderdag ten val nadat leider Evenepoel tegen de grond ging. 'Remco verloor de controle en gleed weg, waarna ik alle zeilen bij moest zetten om hem te ontwijken. Dat lukte net niet en ik ging er overheen, maar alles is in orde. Enkel de fiets was kapot, dus ik had een nieuwe nodig', laat hij weten met een glimlach aan het Canadese medium FloBikes.

Jumbo-Visma en Roglic willen nog wat proberen

'Primoz zag er donderdag erg goed uit, dus hij lijkt klaar om de komende dagen nog wat te proberen. Remco heeft laten zien dat hij heel sterk is, maar we zijn nog niet definitief verslagen', vertelt de ervaren man uit Varsseveld

'Het worden zware dagen. Primoz is relaxed, hij heeft er zin in en is aan het groeien. Hij is klaar om het te proberen en dat zal hij ook altijd doen', legt Gesink uit. 'Hij is een renner die bereid is om alles te riskeren, puur om voor de overwinning te gaan. Dat is in de komende dagen nodig.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws