Jumbo-Visma probeerde putsch uit te halen met Roglic: 'Lijkt erop dat alles op zijn plek begint te vallen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma probeerde putsch uit te halen met Roglic: 'Lijkt erop dat alles op zijn plek begint te vallen'

Jumbo-Visma probeerde putsch uit te halen met Roglic: 'Lijkt erop dat alles op zijn plek begint te vallen'

Bij het ingaan van de slotkilometer van de dertiende rit van de Vuelta meldde plots Mike Teunissen zich op kop van het peloton. Jumbo-Visma probeerde op die manier een slag te slaan met Primoz Roglic, die uiteindelijk tekort kwam.

'Dit was een klassieke sprintersrit, maar dan wel eentje met een venijnige finale. Op een volledig vlakke aankomst hadden wij ons als ploeg niet aan het front gemeld', liet ploegleider Addy Engels na afloop weten. 'Vandaag zagen we een kleine kans en die wilden we met beide handen aangrijpen. De mannen brachten Primoz in een goede positie. Uiteindelijk bleken de echte pure mannen van de macht toch te sterk.'

'Onze move was goed getimed. Als we het niet geprobeerd hadden, hadden we sowieso geen kans gehad op iets moois. De ploeg liet zich vandaag van zijn beste kant zien en dat is een goed teken', blikt Engels voorzichtig vooruit naar de komende dagen. Remco Evenepoel liet overigens na afloop van de door Mads Pedersen gewonnen rit weten dat hij de beweging niet had gezien.

Jumbo-Visma ziet komend weekend als cruciaal

'De komende twee dagen worden wellicht beslissend voor het klassement', vervolgt de ploegleider. 'Maandag op de rustdag zullen we de balans opmaken en kunnen we concluderen of dat inderdaad het geval was. Het lijkt erop dat alles op zijn plek begint te vallen. De mannen naderen hun vorm en degenen die pech hebben gekend, zijn zo goed als hersteld. Dat is een mooie opsteker richting een belangrijk weekend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws