Spanje overwoog niet mee te doen aan WK wielrennen: 'Dit is niet goed voor renners, teams en landen' Wielrennen
Wielrennen

Spanje overwoog niet mee te doen aan WK wielrennen: 'Dit is niet goed voor renners, teams en landen'

Spanje overwoog niet mee te doen aan WK wielrennen: 'Dit is niet goed voor renners, teams en landen'

Na Ierland - dat om financiële redenen niet naar Australië zal gaan - heeft ook Spanje serieus de optie op tafel gehad om het WK wielrennen van dit jaar over te slaan. De keuzeheren van het Iberisch schiereiland krijgen niet genoeg renners vrij bij de ploegen.

Bondscoach Pascual Momparler gaf afgelopen week al aan dat hij van zijn acht gekozen renners slecht de beschikking kreeg over twee: Marc Soler en Juan Ayuso van UAE-Team Emirates. 'Daarom hebben we vrijdagochtend een spoedoverleg gehad om te bekijken of we gezien de situatie wel of niet naar het WK zouden moeten gaan', geeft hij aan in gesprek met de Spaanse sportkrant Marca.

Spanje richtig UCI: 'Dit is niet goed voor renners, ploegen en nationale selecties'

De voorzitter van de Spaanse wielerbond, José Luis López Cerrón, hakte uiteindelijk de knoop door: Spanje zou hoe dan ook afreizen met de A-selectie, maar ook als de tweede keuzes uiteindelijk geraadpleegd moeten worden. 'Dit om sancties bij de renners te voorkomen, en die maatregelen zijn voor niemand goed. Misschien moet de UCI het puntensysteem verbeteren', stippen ze meteen het grootste probleem aan bij Spanje. Ploegen als Movistar en Cofidis zijn namelijk in de promotie/degradatie-strijd verwikkeld. 'Deze situatie kan elk land treffen en dat is niet goed voor renners, ploegen en de nationale selecties.'

Alex Aranburu, Alejandro Valverde en Enric Mas (Movistar) kunnen op het einde van de Vuelta een belletje verwachten van de bondscoach, wat ook geldt voor Jésus Herrada en Ion Izagirre van Cofidis. Carlos Rodriguez wordt door zijn ploeg INEOS Grenadiers nog niet vrijgegeven omdat zij het WorldTour-klassement willen winnen. Oier Lazkano van Movistar rijdt sowieso de tijdrit, maar het is nog niet duidelijk of hij ook de wegrit gaat betwisten.

Het WK tijdrijden in Wollongong staat op 18 september op het programma, precies één week na het einde van de Vuelta. Het WK op de weg in New South Wales is geprogrammeerd op 25 september. De Spaanse selectie zal op 16 september afreizen naar Oceanië.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws