Gevallen Kelderman werkt in finale en ziet matig UAE Team Emirates: 'Niet het idee dat iedereen zo goed was' Wielrennen
Wielrennen

Gevallen Kelderman werkt in finale en ziet matig UAE Team Emirates: 'Niet het idee dat iedereen zo goed was'

Gevallen Kelderman werkt in finale en ziet matig UAE Team Emirates: 'Niet het idee dat iedereen zo goed was'

Wilco Kelderman is in een afdaling hard gevallen tijdens de eerste etappe van de Tour de France. De Nederlander zou op zijn linkerflank zijn gevallen en kampen met verwondingen aan zijn elleboog, schouder, dij en knie, maar is naar eigen zeggen relatief oké.

NBC's man op de motor Christian Vande Velde trof de gevallen Kelderman, die volgens de Amerikaan onderuit ging in een afdaling. Dat zal alvast geen lekkere nacht worden voor de Nederlander, bij temperaturen rondom de 35 graden Celsius. Kelderman kon na een bezoek aan de dokter even later wel terugkeren in het peloton, met bandage om zijn linkerelleboog en schouder.

De Amerikaan schetste dat Kelderman voornamelijk op zijn schouder zou zijn gevallen, maar op het eerste oog lijkt er - gezien het doorfietsen van de Nederlander - geen sprake van breuken. Na de rit zal er een definitief uitsluitsel volgen, al liet sportief directeur Merijn Zeeman al aan de NOS weten dat de Nederlander naar omstandigheden oké is.

Kelderman werd aan de Tourploeg toegevoegd als vervanger van Dylan van Baarle en/of Steven Kruijswijk, nadat hij na een in opgelopen sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice drie maanden langs de kant stond.

Geschaafde Kelderman zag geen sterk UAE Team Emirates

Na de etappe deed Kelderman zijn verhaal bij de NOS. 'Ik gleed gewoon onderuit. Het is superbalen. Ik volgde gewoon mijn voorganger. Er gebeurde niks geks, ik gleed gewoon weg in de afdaling. Het was een harde valpartij', aldus Kelderman, die vooral geraakt is aan de linkerschouder en elleboog. Van breuken zijn geen sprake en dus zal de ronderenner zondag gewoon van start kunnen gaan.

De valpartij weerhield Kelderman er niet van om in de slotfase op kop te rijden voor Van Aert, die achter het Bardet en Van den Broek als beste van het uitgedunde peloton finishte. 'Ik heb altijd vertrouwen in Wout. Hij is echt een heel goede coureur. Het kon alle kanten op vandaag. Als ze eerder doortrekken en UAE rijdt door dan blijven er maar twintig man over. Nu was het meer gecontroleerd en beter voor ons, voor Wout. Jammer dat hij de rit niet pakt.'

Onderweg trok UAE Team Emirates hard door op enkele beklimmingen, maar later stopten ze met rijden. Kelderman was niet onder de indruk van de concurrent. 'We waren zelf heel sterk. UAE waren met een paar wat minder en gingen daarom wat defensiever rijden. Op een gegeven moment reden Pogacar en Sivakov (Tadej en Pavel, red.) vooraan en de rest achteraan. Ik had niet het idee dat iedereen zo goed was.'

Videozelf: schade bij Kelderman na valpartij in eerste etappe Tour de France

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws