Gevolgen valpartij breken Hindley op in tijdrit: 'Niet de dag waarop ik had gehoopt' Wielrennen
Wielrennen

Gevolgen valpartij breken Hindley op in tijdrit: 'Niet de dag waarop ik had gehoopt'

Gevolgen valpartij breken Hindley op in tijdrit: 'Niet de dag waarop ik had gehoopt'

Jai Hindley lijkt te moeten afhaken in de strijd om plek drie van het klassement van de Tour de France. De kopman van BORA-hansgrohe reed een teleurstellende tijdrit, waardoor zijn achterstand op directe concurrenten Adam Yates en Carlos Rodríguez opliep tot meer dan twee minuten.

'Nou, het was niet de dag waarop ik had gehoopt', trapt Hindley zijn terugblik op de ploegsite af. Hindley noteerde de 24ste eindtijd op 4.37 minuten van winnaar Jonas Vingegaard. Het gaat voor de Australiër echter met name om het verschil met Yates en Rodríguez, wat respectievelijk 1.25 minuut en 1.01 minuut was.

Waar Hindley met hen leek te gaan strijden om de derde plaats, raakt het laatste plekje op het eindpodium in Parijs steeds verder uit zicht. Dat komt mede door de gevolgen van een valpartij. Hindley was in de veertiende etappe betrokken bij de massale val in de beginfase. 'Ik voel mijn blessure nog steeds en het is moeilijk om alle kracht op de pedalen te zetten', legt de renner uit.

Hindley: 'Ik weet dat de vorm er is als ik kan herstellen'

'We hebben ons gisteren (rustdag, red.) gericht op het herstel, waardoor ik minder heb getraind. Ik denk dat dit een goede keuze was, maar aan de andere kant was het vandaag moeilijk om het perfecte ritme te vinden', vervolgt Hindley, die nog wel optimistisch is. 'Om eerlijk te zijn, we kunnen het vanaf nu alleen maar dag per dag nemen en kijken hoe ik me morgen voel. We moeten positief blijven. Ik weet dat de vorm er is als ik kan herstellen van de gevolgen van de crash.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws