'Gewonde en gevaarlijke leeuw' De Lie wil revanche in Dwars door Vlaanderen: 'Heb goede gevoel terug' Wielrennen
Wielrennen

'Gewonde en gevaarlijke leeuw' De Lie wil revanche in Dwars door Vlaanderen: 'Heb goede gevoel terug'

'Gewonde en gevaarlijke leeuw' De Lie wil revanche in Dwars door Vlaanderen: 'Heb goede gevoel terug'

Arnaud De Lie wil woensdag in Dwars door Vlaanderen op zoek naar revanche. De jonge Belg vloog de eerste maanden van het jaar, maar kwam zichzelf door ziekte in Milaan-Sanremo wat tegen. In Gent-Wevelgem kreeg hij te maken met materiaalpech, waardoor hij dolgraag weer eens finale wil rijden.

In Dwars door Vlaanderen rekent Lotto-Dstny opnieuw op De Lie én Caleb Ewan. Bij de twee sprinters ging het de laatste koersen vaak over hun onderlingen band en eventuele rivaliteit, maar ze zullen allebei eerst in de finale moeten komen. De enige die dat nu twee keer op rij lukte, was Frederik Frison. De 30-jarige Belg werd knap vierde in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

In Dwars door Vlaanderen is De Lie in principe kopman. 'De lekke banden in Gent-Wevelgem waren jammer, want ik had heel goede benen. Ik had het goede gevoel terug te pakken na mijn ziekte vlak voor Milaan-Sanremo. Dan is het frustrerend dat je dat niet kan tonen, maar een gewonde leeuw, is een gevaarlijke leeuw. Woensdag wacht een nieuwe kans', zo vertelt hij in een persbericht.

Ploegleider Nikolas Maes stelt dat Lotto-Dstny op woensdag niet alleen voor De Lie gaat. 'Onze ploeg is sterker dan alleen Arnaud De Lie. Hij is een fenomeen, maar de ploeg telt ook andere jongens die heel sterk voor de dag komen. Kijk naar Frederik, hij liet al mooie dingen zien en kan dat ook woensdag doen. De ploeg draait goed en we zijn enorm gemotiveerd om woensdag opnieuw een rol te spelen.'

Selectie Lotto-Dstny - Dwars door Vlaanderen 2023

Jasper De Buyst
Caleb Ewan
Frederik Frison
Sébastien Grignard
Cedric Beullens
Arnaud De Lie

Pascal Eenkhoorn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws