Kooij baalt een beetje van derde plek: 'Vanwege het mislopen van die prachtige trui' Wielrennen
Wielrennen

Kooij baalt een beetje van derde plek: 'Vanwege het mislopen van die prachtige trui'

Kooij baalt een beetje van derde plek: 'Vanwege het mislopen van die prachtige trui'

Olav Kooij spurtte vrijdag tijdens het WK Wielrennen naar de derde plek op het WK voor beloften. Nadat Filippo Baroncini in de finale wegreed, resteerde voor de Nederlander enkel nog de spurt voor de overige podiumplekken. In die sprint werd hij alleen afgetroefd door de Eritreeër Biniam Ghirmay.

De Nederlandse ploeg reed een attente koers met constant meerdere renners vooraan het peloton. In de finale waren ze ook aanwezig met Daan Hoole in een gevaarlijke kopgroep. Uiteindelijk besloot Nederland om de kopgroep in te rekenen, maar konden de Nederlandse speerpunten niet de aanval van Baroncini volgen. Kooij verloor de sprint voor de tweede plek vervolgens van Ghirmay.

Na afloop had Kooij gemengde gevoelens. ‘Aan de ene kant ben ik trots dat ik op het podium sta, maar aan de andere kant is er toch ook een beetje teleurstelling vanwege het mislopen van de wereldtitel en die prachtige regenboogtrui’, aldus Kooij in een persbericht van Jumbo-Visma.

Kooij: 'Het was prachtig om dit WK te rijden'

Volgens Kooij had er mogelijk meer ingezeten wanneer Mick van Dijke in de slotkilometers niet ten val was gekomen. ‘We hadden de hoop om voor de overwinning te kunnen sprinten. Dat was ook het doel bij het ingaan van de laatste ronde. Ik denk dat we als ploeg er alles aan hebben gedaan. Jammer dat Mick viel, want hij was in de voorbereiding op een sprint misschien wel bezig aan een cruciale beurt.’

Desondanks kijkt Kooij terug op een mooi WK. ‘We kunnen onszelf niets kwalijk nemen en hebben een goede wedstrijd gereden. Het was prachtig om dit WK te rijden tussen al die enthousiaste fans. Dat zorgde voor een gave sfeer’, besluit Kooij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws