'Gino Mäder is niet op tijd hersteld van coronabesmetting en moet Tour de France missen' Wielrennen
Wielrennen

'Gino Mäder is niet op tijd hersteld van coronabesmetting en moet Tour de France missen'

'Gino Mäder is niet op tijd hersteld van coronabesmetting en moet Tour de France missen'

Slecht nieuws voor Bahrain Victorious en Gino Mäder: de 25-jarige Zwitser raakte besmet met Covid-19 in de Ronde van Zwitserland en is daar niet op tijd van hersteld om de Tour de France te halen. De selectie van Bahrain is nog niet bekend, maar dat Mäder afwezig is, staat vast.

Het Zwitserse SRF meldt dat Mäder niet is opgenomen in de achtkoppige selectie, die op 1 juli aan de start staat in Kopenhagen. De jonge klimmer was wel beoogd voor zijn Tourdebuut, aan de zijde van mede-kopmannen Damiano Caruso en Jack Haig. Mäder brak vorig jaar door als klassementsrenner in een grote ronde, door als knecht van Haig knap vijfde te worden in de Vuelta a España. Eerder in het jaar reed hij al de Giro d'Italia en won hij een etappe.

De Tour de France was de volgende stap, met als droom om kopman te zijn. Met een derde plaats in de Ronde van Romandië toonde hij eind mei al vorm en in de Ronde van Zwitserland werd hij als leider uitgespeeld. Na vier etappes zat zijn thuisronde er echter op. Mäder gaf in eerste instantie nog op door uitdroging in de enorme hitte in Zwitserland, maar testte een dag later positief op corona.

Voor Bahrain Victorious is het een flinke domper, want de ploeg had het plan om met een indrukwekkende tridente aan de start te verschijnen. Met Caruso en Haig heeft het de nummers twee en drie uit de Giro en Vuelta van 2021 in het team. Mäder was de dark horse. De selectie van de ploeg wordt later bekendgemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws