Hitte eist tol in Zwitserland: favoriet Mäder moet koers verlaten wegens 'ernstige uitdroging' Wielrennen
Wielrennen

Hitte eist tol in Zwitserland: favoriet Mäder moet koers verlaten wegens 'ernstige uitdroging'

Hitte eist tol in Zwitserland: favoriet Mäder moet koers verlaten wegens 'ernstige uitdroging'

Het peloton in de Ronde van Zwitserland heeft al enkele dagen te kampen met forse hitte in het Alpenland. Renners als Jay Vine en Thymen Arensman gaven daardoor eerder al op, nu komt ook Gino Mäder daarbij.

Mäder ging nochtans met grote ambities naar zijn thuiskoers. Na een podiumplek in de Ronde van Romandië wilde de nummer vijf van de Vuelta van afgelopen najaar een goed klassement najagen in de Ronde van Zwitserland, maar dat liep net even anders.

Mäder en Pernsteiner met dezelfde problemen

Op dag één kampte de krullenbol al met hitteproblemen, waardoor hij 53 seconden verloor. De afgelopen dagen reed hij vooral in dienst van leider Stephen Williams, maar zijn eigen vorm steeg niet. Op aanraden van zijn teamarts stapt Mäder nu met 'gastro-intestinale problemen en ernstige uitdroging' uit de wedstrijd. Ook Hermann Pernsteiner van Bahrain Victorious zal niet meer opstappen; hij kampt met dezelfde problemen als zijn kopman.

Een flinke knauw voor Mäder, die ook op de nominatie staat om de Tour de France te rijden. Hij is overigens niet de enige renner die donderdag niet meer van start gaat; Jumbo-Visma is met de hele ploeg uit de koers gestapt omwille van een positieve coronatest in de bubbel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws