Mäder naar de Tour: 'En heb vriendin verteld dat ze maar beter inzet op mij voor Tour de Suisse' Wielrennen
Wielrennen

Mäder naar de Tour: 'En heb vriendin verteld dat ze maar beter inzet op mij voor Tour de Suisse'

Mäder naar de Tour: 'En heb vriendin verteld dat ze maar beter inzet op mij voor Tour de Suisse'

Gino Mäder was in zijn eerste jaren als prof geen grote speler in het wielerpeloton, maar daar kwam in 2021 verandering in. Hij won een etappe in de Giro d'Italia en werd later in het jaar - als knecht van anderen - doodleuk vijfde in de Vuelta a España. Reden genoeg voor ambities in 2022, mét zijn debuut in de Tour de France.

Mäder had voor 2021 alleen een rit gewonnen in de Tour of Hainan (2018), daar kwamen het afgelopen seizoen plots twee overwinningen bij. Naast de zware bergetappe in de Giro d'Italia vanuit de vlucht, zegevierde hij ook in de Ronde van Zwitserland. En dan te bedenken dat hij ook nog bijna in Parijs-Nice raakschoot, ware het niet dat Primoz Roglic hem in de laatste vijftig meter overvleugelde. Bahrain Victorious durft het na zo'n wonderjaar wel aan om Mäder naar de Tour te sturen. 'We zullen een ongelofelijk sterke ploeg hebben, ik zal m'n plek moeten vinden', doelt hij op de aanwezigheid van kopmannen Jack Haig en Damiano Caruso in Frankrijk.

Het mag de pret niet drukken, Mäder voelt dat hij ook zijn eigen kans zal krijgen. 'Ik voel niet meer druk vanuit de ploeg, al willen ze graag dat ik resultaten rijd. Uiteindelijk wil niemand het meer dan ik, ik ben heel hard voor mezelf, heel zelfkritisch. Of ik nu als kopman of schaduwkopman ga, het betekent dat de ploeg in mij gelooft en op die manier geloof ik ook meer in mezelf. En als ik als knecht ga, zal daar vast een reden voor zijn. Ik kan goed samen koersen met Jack Haig, hopelijk rijd ik dit keer niet alleen voor hem', knipoogt hij. Mäder hielp Haig in de Vuelta a España met beulswerk naar het podium. Hijzelf werd dus vijfde.

Mäder gelooft in eindzege Ronde van Zwitserland

De voorbereiding richting de Tour de France loopt via de Ruta del Sol, Parijs-Nice, de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland. Na de Tour de France wordt beslist of hij wederom de Vuelta rijdt. Het Tourdebuut staat ondanks al die mooie wedstrijden met rood omcirkeld in zijn agenda. De Ronde van Zwitserland komt daar vlak achter op de prioriteitenlijst. 'Ik heb mijn vriendin verteld dat ze maar beter inzet op mij voor de Tour de Suisse. Ik heb het gevoel dat als alles volgens plan verloopt en ik voel me zoals ik me nu voel, dan kan ik een goed klassement rijden. Misschien zit zelfs de eindzege er wel in.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws