Girmay geklopt door Van der Poel: 'Miste zijn wiel in de laatste bocht' Wielrennen
Wielrennen

Girmay geklopt door Van der Poel: 'Miste zijn wiel in de laatste bocht'

Girmay geklopt door Van der Poel: 'Miste zijn wiel in de laatste bocht'

Biniam Grimay werd woensdag geklopt door Mathieu van der Poel in de GP Wallonie. Van teleurstelling is bij de Eritreeër echter weinig sprake. ‘Ik verloor van een sterke renner, dus ik ben tevreden.’

Girmay en Van der Poel zaten in de finale vaak in elkaars buurt, maar op een beslissend moment zat Girmay net wat te ver. ‘Ik ben best tevreden met mijn tweede plek – en de ploeg deed geweldig werk – maar ik miste in de laatste bocht het wiel van Van der Poel’, vertelt Girmay in het flashinterview. ‘Ik kon het gat daarna niet meer dichtrijden en in de sprint was hij denk ik ook sterker. Een tweede plek is echter mooi resultaat. Ik ben er blij mee.’

Girmay is blij voor zijn concurrent. ‘Ja, absoluut. Hij is een sterke renner en ik mag hem. Hij deed een sterke sprint, felicitaties aan hem.’ Girmay leek op de slotklim naar de Citadel van Namen in een zetel naar de aankomst te worden gebracht door zijn ploeggenoten, die voor een groot deel van de klim het tempo dicteerden. ‘We waren in de laatste tien kilometer volledig in controle. Ze leverden een geweldige ploegprestatie’, is de renner van Intermarché-Wanty-Gobert lovend.

Girmay: 'Ik ben klaar voor het WK'

Al met al is de winnaar van Gent-Wevelgem en een Giro-etappe niet teleurgesteld. ‘Ik wilde graag winnen, maar ik verloor van een sterke renner, dus ik ben tevreden’, aldus Girmay, die op de vraag of hij klaar is voor het WK kort reageert: ‘Ja, ik ben er klaar voor.’ De wegrit van het WK wielrennen – een groot doel voor Girmay – wordt zondag 25 september verreden in het Australische Wollongong.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news