Van der Poel zegeviert op Citadel van Namen: 'De sterkste in koers wint na zo'n klim' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel zegeviert op Citadel van Namen: 'De sterkste in koers wint na zo'n klim'

Van der Poel zegeviert op Citadel van Namen: 'De sterkste in koers wint na zo'n klim'

Mathieu van der Poel won woensdag na een sterke versnelling in de laatste honderden meters de GP Wallonie. Hij troefde onder andere WK-concurrent Biniam Girmay af en toonde daarmee goede vorm richting het WK in Wollongong, Australië.

Ondanks de overwinning voelde Van der Poel zich tijdens de koers niet geweldig, zo vertelt hij in het flashinterview. ‘Ik ben heel blij met de overwinning, maar ik voelde me niet super heel de dag.’ Op de klim naar de Citadel van Namen leek het er ook op dat Van der Poel de sprint ging aantrekken voor zijn ploegmaat Jasper Philipsen. ‘Dat was aanvankelijk de bedoeling’, bevestigt de Nederlander. Philipsen geraakte echter niet in het wiel van zijn ploegmaat en strandde op de zesde plek. ‘Hij voelde zich denk ik echter ook niet honderd procent.’

Dat Van der Poel de koers won, was extra straf omdat hij ook het gat naar Dylan Teuns en Gonzalo Serrano dichtte. Zij sloegen in de laatste kilometer een gat na een sterke aanval van Teuns. ‘Ik heb uiteindelijk het gat gedicht op de laatste twee koplopers om vervolgens vanuit de laatste bocht te beginnen met sprinten. Ik zag dat niemand in het wiel zat en kon gelukkig doorsprinten tot en met de finish’, besluit Van der Poel.

Van der Poel: 'De sterkste wint op zo'n klim'

Het was al lang geleden dat een Nederlander de GP Wallonie won. De vorige was Danny Nelissen in 1992. ‘Ik wist niet dat het zo lang geleden was dat een Nederlander hier won’, lacht Van der Poel, voor de wie de aankomst op de Citadel van Namen op zijn lijf geschreven was. ‘Ik hou van deze aankomsten. Het team heeft veel gewerkt vandaag, dus ik ben blij dat ik het kan afmaken. Het was echt wel een zware koers. Uiteindelijk wint na zo’n beklimming echt wel de sterkste in koers, en ik ben blij dat ik dat was.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws