Girmay krijgt een boost van favorietenrol richting WK: 'De belangrijkste afspraak van het jaar' Wielrennen
Wielrennen

Girmay krijgt een boost van favorietenrol richting WK: 'De belangrijkste afspraak van het jaar'

Girmay krijgt een boost van favorietenrol richting WK: 'De belangrijkste afspraak van het jaar'

Biniam Girmay zorgde voor een sensatie op het WK in Leuven vorig jaar, doordat hij met zijn zilveren plak bij de beloften de eerste Afrikaan met een medaille op een WK was. Na een uitmuntend seizoen staat hij een jaar later als een van de favorieten aan de start bij de elite, op het WK in Australië.

Girmay voelt dat de toestand anders is ten opzichte van een jaar geleden. 'Wetende dat ik tot de favorieten word gerekend, helpt het moreel: het Wereldkampioenschap is voor mij de belangrijkste afspraak van het jaar, maar ik zal geconcentreerd blijven, zoals in elke andere race', zegt Girmay tegen Tutto Bici. Girmay beleefde een doorbraak dit jaar, door onder meer Gent-Wevelgem en de tiende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven.

'Ik zal een van de meest bekeken renners zijn'

Het najaar van de 22-jarige Eritreeër stond in teken van voorbereiden richting Wollongong. In de afgelopen maand werd Girmay onder meer zesde in de Bretagne Classic, derde in de GP Quebec en tweede in de GP Wallonie. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert is dan ook tevreden met de aanloop naar het WK. 'Ik weet dat ik hard heb gewerkt en me goed heb voorbereid, maar ik weet ook dat ik een van de meest bekeken renners zal zijn tijdens de wegrit', doelt Girmay op de favorietenrol die voor hem is weggelegd.

Eritrea staat met zes man aan de start, waar Girmay de onbetwiste kopman is. 'We zijn allemaal professionals. We zullen met een goede strategie de race in moeten gaan en met goede tactiek onze tegenstanders het hoofd bieden. We zullen de race niet kunnen controleren en we weten dat we in het zicht worden gehouden. In de finale zouden we met een of twee renners over kunnen blijven. We moeten de juiste keuzes maken. Natnael Tesfatsion, Amanuel Ghebreigzabhier en Henok Mulubrhan hebben al bewezen een lange koers aan te kunnen. Ik verwacht dat ze me tot de laatste twee ronden kunnen helpen en me uit de wind kunnen houden. Als dat zou lukken zou het perfect zijn, daarna is het aan mij om te racen in de finale.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws