Girmay smijt zich ertussen en gaat voor puntenklassement: 'Sta niet ver achter Van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Girmay smijt zich ertussen en gaat voor puntenklassement: 'Sta niet ver achter Van der Poel

Girmay smijt zich ertussen en gaat voor puntenklassement: 'Sta niet ver achter Van der Poel

Biniam Girmay is van alle markten thuis, zo bleek zondag in de derde etappe van de Giro d'Italia. De 22-jarige Eritreeër legde in de eerste etappe Mathieu van der Poel al het vuur aan de schenen in een punchy finish en smeet zich er in rit drie tussen in de massasprint. Hij werd vierde en dat zorgt duidelijk voor vertrouwen.

Girmay rijdt zijn eerste grote ronde namens Intermarché-Wanty-Gobert en voor de Giro hield hij de boot wat af. Hij wilde het ervaren, uitrijden en dan zien hoe het zou lopen. De hype die na zijn zege in Gent-Wevelgem het hoogtepunt bereikte, is echter niet voor niets. Girmay is een alleskunner en dus wordt er veel van hem verwacht. Na een tweede en vierde plaats in etappe 1 en 3 van de Giro lijkt hij zich daarin wel te kunnen vinden.

'Ik kan tevreden zijn met een vierde plaats', zo blikt hij via de officiële kanalen van zijn ploeg terug op de eerste massasprint in de Giro. 'Het was een battle voor de goede positie, dat was moeilijk en zwaar. Maar mijn ploeggenoten hebben het fantastisch gedaan, ik kon sprinten in de ideale positie. Ik voelde me goed en wilde alles geven, maar ik was omgeven door andere sprinters en er opende geen gat.'

Girmay doet volop mee voor paarse trui

Toch verdiende Girmay belangrijke punten voor het puntenklassement. Hij staat nu tweede in de strijd om de paarse trui, zeven punten achter Mathieu van der Poel en twee voor Mark Cavendish. Hij begint dan ook langzaam te dromen. 'Ik heb bij de tussensprint meegedaan, omdat ik niet ver achter Van der Poel sta. Ik wil deze drie weken goed doorkomen en dan weet je het nooit. Misschien kan ik de strijd wel aangaan voor deze trui.'

De Giro d'Italia biedt zo'n vijf á zes kansen voor de echte sprinters, maar er zijn misschien wel negen á tien kansen voor renners zoals Van der Poel en Girmay om punten te scoren voor het puntenklassement. Voordeel voor de beter klimmende spurters is dat de zesde en laatste sprintkans pas in de laatste week zit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws