Girmay trekt na goede rentree naar Zwitserland: 'Verwacht dat het dag na dag beter zal gaan' Wielrennen
Wielrennen

Girmay trekt na goede rentree naar Zwitserland: 'Verwacht dat het dag na dag beter zal gaan'

Girmay trekt na goede rentree naar Zwitserland: 'Verwacht dat het dag na dag beter zal gaan'

Biniam Girmay belandde net naast het podium in de Brussels Cycling Classic. De renner van Intermarché-Circus-Wanty maakte zijn rentree na een zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen (2 april). Onderweg toonde hij zich met een aanval op de Muur van Geraardsbergen.

Na zijn aanval sloot Girmay aan bij de ontsnapping, maar die groep werd vlug bijgehaald door een grotere groep. Uiteindelijk spurtte een groep van zo'n 23 renners om de overwinning. Girmay moest winnaar Arnaud Démare. Tobias Lund Andresen en Jordi Meeus voor laten en eindigde zo als vierde in zijn eerste koers na twee maanden.

'Ik ben tevreden over mijn terugkeer in competitie, twee maand na mijn zware val in de Ronde van Vlaanderen', zegt Girmay in een communicatie van zijn ploeg. 'Ik ben vooral fier op de prestatie van de ploeg. We hebben vanaf de start verantwoordelijkheid genomen en daarna de wedstrijd met aanvallen zwaarder gemaakt. Dat deed ik zelf ook, toen ik op de Muur van Geraardsbergen versnelde.'

Girmay rijdt Zwitsers programma richting Tourdebuut

Na een periode van twee maanden zonder koers wist Girmay niet precies wat hij kon verwachten. 'Het was interessant om mijn gevoel na twee maanden zonder competitie te testen. Fysiek ben ik volledig van mijn blessures hersteld. Het was een goeie dag, we kunnen verschillende positieve lessen trekken. Ik moet mijn conditie nog aanscherpen. Ik verwacht dat het dag na dag beter zal gaan', toont Girmay zich optimistisch.

'Nu maak ik me op voor wedstrijden in Zwitserland, de GP des Kantons Aargau en de Ronde van Zwitserland, vooraleer me op juli te focussen', doelt Girmay op zijn naderende debuut in de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws