Herregodts dwong Jumbo-Visma tot het uiterste: 'Dat ze de hele ploeg opofferen moet ik als een compliment zien' Wielrennen
Wielrennen

Herregodts dwong Jumbo-Visma tot het uiterste: 'Dat ze de hele ploeg opofferen moet ik als een compliment zien'

Herregodts dwong Jumbo-Visma tot het uiterste: 'Dat ze de hele ploeg opofferen moet ik als een compliment zien'

Rune Herregodts strandde zondag in het zicht van de haven. De Belg bleef solo over uit een kopgroep en zag zich in de laatste meters gepasseerd worden door Christophe Laporte en Matteo Trentin in de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné. Herregodts kon de teleurstelling echter snel van zich afschudden.

'Ik wist dat de ontsnapping kansrijk was', vertelt de renner van Intermarché-Circus-Wanty na afloop aan Cycling Pro Net. 'De Dauphiné biedt doorgaans vaak kansen, zeker met zo'n parcours als vandaag', doelt Herregodts op het heuvelachtige parcours. 'We reden weg met een sterke groep, maar kregen weinig ruimte. We moesten in de eerste ronde al gelijk hard trappen.'

'Eén voor één haakten mijn medevluchters af. Wel gaven ze allemaal honderd procent. Dat is ook de enige manier om voorop te blijven', vervolgt Herregodts. 'In de finale was het halen van dat laatste steile klimmetje mijn enige doel, om vervolgens nog te sprinten in een uitgedund peloton.'

'Ik had echter nog tien seconden voorsprong en merkte dat ik nog wat over had. Op twee kilometer kreeg ik te horen dat ik nog vijftien seconden had. Toen dacht ik: dit is mogelijk. Ik gaf alles tot de finish. Daarom kan ik niet teleurgesteld zijn. Ik ben blij met de prestatie, maar het was helaas niet genoeg', besluit de dappere coureur.

Herregodts: 'De witte trui is niet waar ik voor streed'

De enorme inspanning van Herregodts dwong Jumbo-Visma wel tot het uiterste. Zelfs de Tourwinnaar moest er aan te pas komen. 'Wanneer Jumbo-Visma de volledige ploeg opoffert om me terug te halen, moet ik dat eerder als een compliment beschouwen. Ook al had ik liever gehad dat Vingegaard zich in de achtervolging afzijdig hield', grapt Herregodts in een persbericht.

'De witte trui die ik aan mijn derde plaats overhou is een mooie beloning, maar dat is niet waar ik in de laatste kilometer voor streed', besluit de hardrijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws