Giro dell’Appennino kent adembenemend slot: Hirschi verslaat Rodriguez na verwoede achtervolging Wielrennen
Wielrennen

Giro dell’Appennino kent adembenemend slot: Hirschi verslaat Rodriguez na verwoede achtervolging

Giro dell’Appennino kent adembenemend slot: Hirschi verslaat Rodriguez na verwoede achtervolging

Marc Hirschi heeft de Giro dell'Appennino gewonnen. De Zwitser van UAE-Team Emirates versloeg Cristián Rodriguez (Arkéa Samsic) na een verwoede achtervolging in de diepe finale. Rodriguez zag uiteindelijk zijn solo van een kilometer of dertig niet beloond worden.

De Italiaanse eendagswedstrijd zou met twee cols van zeven kilometer een zware finale kennen. Vanaf de top van de slotklim was het wel nog een kilometer of twintig dalen en tijdrijden naar de streep in Genoa. Haast de gehele ploeg van Nice Métropole Côte d'Azur wilde daar alvast niet op wachten. Damien Girard, Andrea Mifsud en Maxime Urruty zagen ook Javier Serrano (EOLO-Kometa), Pablo Castrillo (Equipo Kern Pharma) en Emanuele Ansaloni (Team Technipes #inEmiliaRomagna) meespringen.

Peloton houdt uiteenvallende kopgroep in het vizier, Rodriguez gaat op voor lange solo

Op de derde klim van de dag, de Crocetta d'Orero, viel de kopgroep uit elkaar. Urruty viel weg met een mechanisch probleem, waarna Castrillo het in zijn uppie ging proberen. De Spanjaard had op de top al meer dan dertig seconden voorsprong op zijn medevluchters. Het peloton reed daar maar tweeënhalve minuut achter.

Castrillo mocht nog een klim spartelen, maar al snel was zijn vluchtpoging voorbij. Aan de voet van de slotklim bestond het peloton, of beter gezegd de favorietengroep, nog maar uit twintig renners. De Madonna della Guardia was met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8 procent zeker geen makkie en dus nam Arkéa Samsic het heft in handen door het tempo op te schroeven.

De dadendrang van Arkéa Samsic, die volgend jaar B&B-Hotels als sponsor erbij krijgen, bleek een lead-out voor Cristián Rodriguez te zijn. Hij pakte op 34 kilometer van de meet een klein gaatje op een groepje met onder andere Hirschi, Lorenzo Rota, Louis Meintjes (beiden Intermarché Circus-Wanty) en ploegmaat Gesbert.

Vooral Hirschi had er wel oren naar om naar Rodriguez te rijden, maar Gesbert sprong met hem mee en remde de boel dus een beetje af. In de afdaling en op het vlakke stuk naar de streep werd het een spannend duel tussen de beide kemphanen. Hirschi reed namelijk weg bij Gesbert en sloot op vijf kilometer van de streep aan bij zijn Spaanse metgezel. De Zwitser, tweevoudig etappewinnaar in de Tour de France, was uiteindelijk de rapste in een sprint-a-deux. Henok Mulubrhan (Bardiani) werd op gepaste afstand derde.

Uitslag Giro dell'Appennino 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws