Pinot wil Tour de France anders benaderen: 'Ritzege geweldig en ik droom van bergklassement' Wielrennen
Wielrennen

Pinot wil Tour de France anders benaderen: 'Ritzege geweldig en ik droom van bergklassement'

Pinot wil Tour de France anders benaderen: 'Ritzege geweldig en ik droom van bergklassement'

Thibaut Pinot gaat komende zomer de Tour de France rijden, maar dat zal alvast niet voor het algemeen klassement zijn. Dat vertelt de Franse klimmer van Groupama-FDJ aan IOL. Pinot is een ander mens, nadat hij fysiek en mentaal door een heel zware periode is gegaan.

Pinot is momenteel hard aan het trainen, om zijn ritzege uit de Tour of the Alps straks een goed vervolg te geven. In de Tour de France speelt Groupama-FDJ een sterke ploeg uit, met naast Pinot ook Michael Storer en David Gaudu. Pinot claimt alvast zijn rol: 'Een ritzege in de Tour zou geweldig zijn en ik heb nog nooit het bergklassement gewonnen. Ik droom al van die trui van toen ik een kind was. Ik moet voorzichtig zijn en ben mentaal nog niet klaar om drie weken voor een klassement te strijden.'

De 31-jarige Pinot komt uit een diep wak, waar hij eigenlijk in viel in de Tour van 2019. Toen gaf hij richting het slotweekend op door een knieblessure, terwijl hij op weg leek naar het eindpodium. In 2020 was het kommer en kwel, fysiek en mentaal. In de Tour had hij rugklachten en reed hij anoniem rond, in de Vuelta a España gaf hij snel op. Pinot zat er doorheen.

Pinot ziet het einde van lange tunnel

'Het was mentaal een heel lange en zware weg, ik zag nooit het eind van de tunnel. We weten allemaal wanneer je valt, maar je weet nooit wanneer je weer volledig hersteld bent. De uitgang van de tunnel was voor mij de overwinning in de Tour of the Alps. Toch moet ik voorzichtig zijn, ik wil niet nogmaals meemaken waar ik doorheen ben gegaan. Ik neem daarom minder risico's dan hiervoor. De Ronde van Zwitserland zal in juni meer antwoorden geven, daar zal ik moeten zien of ik mijn plek voorin het peloton weer kan innemen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws