Giro-talent Fortunato heeft klassementsambities: 'Rijd sowieso Tirreno en de Giro' Wielrennen
Wielrennen

Giro-talent Fortunato heeft klassementsambities: 'Rijd sowieso Tirreno en de Giro'

Giro-talent Fortunato heeft klassementsambities: 'Rijd sowieso Tirreno en de Giro'

Lorenzo Fortunato verraste afgelopen seizoen vriend en vijand door de bergrit naar de Monte Zoncolan in de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. In 2022 hoopt de 25-jarige klimmer daar nog een schepje bovenop te kunnen doen: hij droomt er stiekem van om een gooi te kunnen doen naar een hoge klassementsnotering in de Italiaanse ronde.

Na zijn zege op de mythische Monte Zoncolan (etappe 14) en zijn zestiende plek in het eindklassement van de Giro, sloeg Fortunato eveneens toe in de Adriatica Ionica Race. Redenen genoeg voor verschillende WorldTour-ploegen om hem een contract aan te bieden. 'Ik kon bijna overal heen, zowel World- en ProTeams', schetst hij bij Spazio Ciclismo. Toch besloot Fortunato EOLO-Kometa trouw te blijven. 'Ze zijn groeiende en er zit een project achter, dus ik voelde me zekerder door hier te blijven.' Daarnaast besloot hij zijn contract bij de formatie van Alberto Contador en Ivan Basso te verlengen vanwege het feit dat hij als kopman van de ploeg dient. 'Daar ben ik me van bewust.'

Fortunato licht al een tipje van de sluier op rondom zijn koersprogramma van 2022. 'Als we worden uitgenodigd, ga ik zeker Tirreno-Adriatico en de Giro rijden', verklapt de coureur van de Spaanse ProTeam-ploeg. Waar hij vorig jaar op het behalen van ritzeges mikte, denkt hij er nu voorzichtig aan om voor een goed klassement in de Giro te gaan. De Italiaanse ronde vormt dan ook het grootste doel voor Fortunato. 'Afgelopen seizoen concentreerde ik me daar niet op en werd ik uiteindelijk zestiende. Wanneer ik volgend jaar al vanaf het begin voorzichtiger ben en wat meer aandacht aan de details besteed, kan ik nog verder gaan', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws