Giro-uitsluiting was toch 'bittere pil' voor Poels, die knop wel vrij snel om kon zetten Wielrennen
Wielrennen

Giro-uitsluiting was toch 'bittere pil' voor Poels, die knop wel vrij snel om kon zetten

Giro-uitsluiting was toch 'bittere pil' voor Poels, die knop wel vrij snel om kon zetten

Wout Poels heeft in zijn podcast In Koers voor het eerst met zijn mond gereageerd op zijn absentie in de Giro d'Italia. De Limburger werd door zijn ploeg Bahrain Victorious op het laatste moment gepasseerd voor zijn grote doel voor 2024, maar antwoordde zondag al met de benen door de slotrit in de Ronde van Hongarije op zijn naam te schrijven. Hij keek terug op zijn afgelopen weken.

Poels wilde in de Giro d'Italia zijn trilogie van ritzeges in grote rondes voltooien nadat hij afgelopen seizoen etappes won in de Tour en Vuelta. 'Het was natuurlijk superjammer dat ik nu niet naar Italië kon, maar soms maakt de ploeg andere keuzes. Dat moet je accepteren, de knop omzetten en weer verder', aldus de klimmer, die naar eigen zeggen gewoon naar de Giro kijkt. 'Het is gewoon wel leuk om te zien om die jongens, met wie je op hoogtestage bent geweest, te zien rijden.'

Bahrain Victorious verklaarde tegenover In de Leiderstrui waarom het besloot Poels niet te selecteren. ''Wout was onderdeel van de longlist en dit was uiteindelijk een besluit vanuit de ploeg. We misten dit voorjaar de resultaten en Wout levert altijd als het nodig is. We hadden reeds een gebalanceerd team voor de Giro, waarbij we erin geloven dat deze acht renners kunnen leveren. Wout stellen we daarom elders op, omdat we ook in andere wedstrijden resultaten nodig hebben. Dat is de belangrijkste reden dat hij niet hier is', aldus ploegleider Gorazd Stangelj.

Poels gaat nu voor deelname aan Tour de France

Poels maakte nochtans een goede indruk in de voorbereidingskoersen. 'Na Luik-Bastenaken-Luik kreeg ik te horen dat ik de selectie had gemaakt, wat wel een bittere pil was. Hopelijk gaan we nu naar de Tour. Wat betreft de Giro: daar kun je het dan wel over hebben, maar je kan ook verder gaan en nieuwe doelen maken', herhaalt de Nederlander.

Dat deed hij met verve: in Hongarije won hij een zware rit en werd hij derde in het eindklassement. 'Dat is altijd mooi. Je wint niet zo vaak, dus eigenlijk maakt het me niet eens uit waar ik win. Ik probeer er gewoon altijd van te genieten.' De volgende koers die voor hem op het programma staat, is de Ronde van Zwitserland. 'En ik zou graag naar de Tour gaan, daar maak ik denk ik wel een goede kans op.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws