Gloag laat in Valencia zien wat hij waard is: 'Het is al met al een mooie week voor Tom geweest' Wielrennen
Wielrennen

Gloag laat in Valencia zien wat hij waard is: 'Het is al met al een mooie week voor Tom geweest'

Gloag laat in Valencia zien wat hij waard is: 'Het is al met al een mooie week voor Tom geweest'

Thomas Gloag toonde in de Ronde van Valencia voor het eerst uit welk hout hij gesneden is. De 21-jarige Engelsman van Team Jumbo-Visma eindigde ondanks een lastige laatste dag als zesde in het algemeen klassement. Als kers op de taart mag Gloag de jongerentrui mee naar huis nemen van de rittenkoers aan de Spaanse kust.

Gloag is, na twee koersen als stagiair in 2022, nieuw bij Team Jumbo-Visma. Met een tweede en achtste plaats in respectievelijk de tweede en vierde etappe werd meteen duidelijk over welke kwaliteiten de Engelsman beschikt. Tijdens de laatste etappe had Gloag het wat lastiger op de zware beklimming La Frontera, maar kwam hij al strijdend in het gereduceerde peloton over de streep. Daarmee stelde hij de witte trui als winnaar van het jongerenklassement van de Ronde van Valencia veilig.

Maassen: 'Het spatte helemaal uiteen'

Frans Maassen was namens Team Jumbo-Visma de ploegleider in Spanje en liet op de ploegsite zijn licht schijnen over de laatste dag én zijn pupillen. 'Het was een moeilijke dag. Dat hadden we ingecalculeerd, mede omdat de lastigste klim van de ronde op het programma stond. Het spatte daarop helemaal uiteen. Tom was wat minder dan de afgelopen vier dagen, dus hij zat na de klim niet bij de favorieten', schetste de ploegleider uit Limburg na afloop van de Spaanse rittenkoers.

'Het is jammer dat zijn groepje niet meer vooraan terugkeerde, want dan hadden we zelfs nog kunnen sprinten met Olav. Die reed erg goed bergop. Het is al met al een mooie week voor Tom geweest. Het is indrukwekkend wat hij en de hele groep hebben laten zien na het uitvallen van Michel Hessmann en Lars Boven', stelt Maassen.

Gloag gaat zich na zijn sterke prestaties nu verder voorbereiden op het voorjaar, waarin voor de jongeling een afwisseling van klassiekers en meerdaagse rittenkoersen staat te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws