Thomas Gloag

Thomas Gloag is een 22-jarige wielrenner van Visma | Lease-a-Bike. De 22-jarige Brit heeft er net zijn eerste volledige seizoen als prof op zitten. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Glag en houdt tevens zijn biografie bij!

Thomas Gloag

Thomas Gloag werd op 13 september 2001 geboren in Groot-Brittannië. Gloag kwam langs de voordeur binnen bij Visma | Lease-a-Bike met drie toptwintigplaatsen in de Giro dell'Emilia, de Tre Valle Varesine en de Grand Piemonte. Het Britse toptalent trok die lijn door in zijn eerste volledige profseizoen met knappe resultaten in de Ronde van Valencia. Achtste in rit twee, tweede in de vierde rit, zesde in het eindklassement én de jongerentrui. Niet slecht in je allereerste rittenkoers bij de profs. 

Onverwacht kwam hij in mei aan de start van zijn allereerste grote ronde: de Giro. Hij zou deel uitmaken van het team dat met Primoz Roglic de eindzege meegraaide, maar zelf verliep het einde van het seizoen heel wat minder. Medio augustus werd hij op training aangereden, waardoor hij niet meer in actie kwam.

Thomas Gloag Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties