Van der Poel sluit megadeals met Canyon en Alpecin-Deceuninck, waar hij na 2028 jaarlijkse optie krijgt Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel sluit megadeals met Canyon en Alpecin-Deceuninck, waar hij na 2028 jaarlijkse optie krijgt

Van der Poel sluit megadeals met Canyon en Alpecin-Deceuninck, waar hij na 2028 jaarlijkse optie krijgt

Mathieu van der Poel heeft een naar wielerbegrippen reuzedeal gesloten met Canyon, het fietsenmerk waar hij al lang op fietst en dat ook sponsor is van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck. De Nederlander verbindt zijn toekomst voor de komende tien (!) jaar aan het in Koblenz gezetelde fietsenmerk, waarmee het het langst bekende contract in het hedendaagse wielrennen is. Ook verlengt hij zijn verbintenis bij Alpecin-Deceuninck tot en met 2028.

Tussen Milaan-Sanremo en de E3 Saxo Classic door trok Van der Poel maandag naar het hoofdkantoor van Canyon in Koblenz, waar hij die deal bezegelde. De komende (minimaal) vijf jaar zal het als renner zijn, daarna als ambassadeur. Dat is een beetje vergelijkbaar met de rol die Tom Dumoulin momenteel heeft bij het Aziatische Giant. 'Canyon breidt met dit historische contract haar samenwerking met Mathieu van de Poel uit in een baanbrekend lang contract in de moderne wielersport. Hiermee wordt Mathieu’s positie als een van de meest vooraanstaande renners voor de komende jaren verzekerd', aldus het fietsenmerk in een persbericht.

Op zijn Canyon boekte Van der Poel al 163 overwinningen, verdeeld over drie disciplines - wegwielrennen, veldrijden en mountainbiken. Momenteel is hij de regerende wereldkampioen op de weg en in het veld. 'Canyon is een geweldige partner geweest. We hebben samen fietsen ontwikkeld die me hebben geholpen succesvol te zijn in klassiekers, wereldkampioenschappen en Grote rondes, maar ik ben nog steeds ongelooflijk gedreven op zoek naar succes. Er staan verschillende doelen op mijn radar, waaronder de Olympische Spelen in Parijs deze zomer', laat Van der Poel weten.

'In wielrennen, cyclocross en mountainbiken zetten de R&D teams van Canyon alles op alles om fietsen te creëren waarmee wedstrijden gewonnen kunnen worden en ik ben er trots op dat ik deze innovaties mag aanjagen. We delen dezelfde winnaarsmentaliteit en met dit nieuwe contract liggen onze ambities voor de volgende fase van mijn carrière volledig op één lijn', vervolgt de Nederlander zijn relaas in het communiqué van Canyon.

Van der Poel blijft ook tot tenminste 2028 aan boord bij Alpecin-Deceuninck, waarna hij vanaf dat moment jaarlijks de keuze krijgt om door te gaan of te stoppen met wielrennen. Op dat moment heeft hij maar liefst 18 jaar onder de vleugels van de gebroeders Roodhooft gereden. 'Deze verlenning is een logische keuze voor mij, daar ik mij heel comfortabel voel bij Philip en Roodhooft vanaf het begin. Ik ben met het team gegroeid en we maken nog altijd progressie.'

'Samen hebben we al veel succes behaald, maar ik ben nog altijd hongerig', vervolgt hij. 'Daarbij is de ploeg er één met meerdere disciplines, dus perfect voor mij om die te kunnen blijven combineren.' De gebroeders Roodhooft sluiten zich daar volledig bij aan. 'We hebben vanaf het begin een lange termijn-plan met hem gehad, waar de meerdere disciplines goed bij passen. Gedurende de jaren is gebleken dat onze visie werkt, dus die lijn willen we voortzetten', laten de broers optekenen. 'Net als Mathieu zijn we nog altijd hongerig voor succes, waar hij een heel belangrijke rol in speelt, samen met alle andere talenten die we hebben in onze mannen- en vrouwenploegen.'

mathieu van der poel philip christoph roodhooft

Alpecin-Deceuninck sluit ook nieuwe deal met Canyon 

Ook Alpecin-Deceuninck verlengt de verbintenis met Canyon. 'Sinds we tekenden met Canyon hebben we een lange termijnvisie om het allereerste multidisciplinaire team te creëren, opgebouwd met de beste en meest getalenteerde renners van hun generatie. Dit is alleen haalbaar met de steun van partners die high-performance producten van wereldklasse bouwen en dezelfde honger naar de overwinning delen. Ons nieuwe contract met Canyon is een belangrijke mijlpaal in de toekomstige ontwikkeling van alle getalenteerde rijders die zich bij Alpecin-Deceuninck en Fenix-Deceuninck aansluiten', stelt ploegbaas Philipp Roodhooft.

Canyon-CEO Nicolas De Ros Wallace is ook in zijn nopjes. 'De kern van de samenwerking is een collectief verlangen om voortdurend grenzen te verleggen en prestaties te verhogen. Mathieu’s persoonlijke zoektocht naar de beste prestaties is een ware inspiratie voor onze ingenieurs en productontwikkelaars', stelt de baas van het Duitse fietsenmerk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws