šŸŽ„ Pogacar krijgt online de hoon over zich heen na 'veroorzaken' valpartij Bilbao, Sloveen zelfkritisch Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Pogacar krijgt online de hoon over zich heen na 'veroorzaken' valpartij Bilbao, Sloveen zelfkritisch

šŸŽ„ Pogacar krijgt online de hoon over zich heen na 'veroorzaken' valpartij Bilbao, Sloveen zelfkritisch

In de Tourrit dit op het historische einde na weinig verheffend was ging het iets na de helft van de wedstrijd wel eventjes bijna mis. Geletruidrager Tadej Pogacar kwam namelijk op miraculeuze wijze net niet ten val. De Sloveen van UAE Team Emirates wist met zijn stuur-vaardigheden net op tijd het wegobstakel te vermijden, al was onder meer Pello Bilbao als gevolg van de beweging van Pogacar het slachtoffer: de Spanjaard ging onderuit.

Verder vielen er geen noemenswaardige slachtoffers, hetgeen een wonder mocht heten. Toch kreeg Pogi wel her en der, vooral online, de hoon over zich heen vanwege zijn manoeuvre. Neem nu het videobericht op het Instagramaccount van Sporza, dat de beelden van het incident deelde. 'Een straf staaltje stuurmanskunst', schreef het Belgische sportmedium, al was men het daar in de reacties duidelijk niet mee eens. 'Door een straf staaltje onoplettendheid is hij tevens de veroorzaker van de valpartij erachter....', luidt de populairste reactie.

'Wat een stuurmanskunst de andere renners tegen de grond rijden', klonk een andere veel-gelikete reactie, terwijl ook de organisatie het flink te verduren kreeg. 'Organisatie... waar is de seingever hier?', is een veelvuldig terugkerend bericht. 'Goed georganiseerd weer, Tour de France...'

Pogacar zelfkritisch na incident met wegobstakel (en valpartij Bilbao)

Zelf reageerde Pogiboy amper tot niet op het incident. 'Het was een rustige, kalme dag, maar wel met wat valstrikken. Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen. Het was niet zo stressvol, zoals bijvoorbeeld tijdens de etappe naar Turijn. Het was behoorlijk kalm. Als we achterin hadden willen zitten, had dat ook gekund. Het was gewoon naar de finish toe rijden', was zijn eerste reactie na afloop.

Bij de persconferentie, waar ook In de Leiderstrui bij aanwezig was, werd de man uit Komenda wederom gevraagd naar het gebeuren met het wegobstakel. Ook daar maakte de veelvraat er liever niet al te veel woorden aan vuil. 'Misschien waren mijn stuurvaardigheden inderdaad okƩ, al was mijn reactietijd juist veel te traag', was hij alleszins wel zelfkritisch. 'Ik ging bijna tegen het asfalt, maar wist dat gelukkig nog net te voorkomen. Ik ben blij dat de dag voorbij is. WƩƩr een dag minder te gaan.'

Zien: Pogacar ontwijkt wegobstakel nog net, maar lijkt wel Bilbao ten val te brengen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws