Greg van Avermaet geklopt door jonkies in Tour du Finistère, FDJ-renner Penhoët de snelste Wielrennen
Wielrennen

Greg van Avermaet geklopt door jonkies in Tour du Finistère, FDJ-renner Penhoët de snelste

Greg van Avermaet geklopt door jonkies in Tour du Finistère, FDJ-renner Penhoët de snelste

Paul Penhoët heeft de Tour du Finistère gewonnen. De coureur van Groupama-FDJ was de beste na 193 kilometer in het Franse departement Finistère, de meest westelijke regio van het land. Sandy Dujardin kwam als tweede over de meet, voor Axel Zingle. Greg van Avermaet werd vierde.

In deze elfde manche van de Coupe de France zat het fenijn in de staart. Na 154 kilometer arriveerde de renners op de lokale rondes, die ieder 9,7 kilometer lang waren en viermaal voltooid moesten worden. Op deze lokale rondes begonnen de demarrages en werd de kopgroep ingerekend.

Deze kopgroep bestond de gehele dag uit vijf renners: Calum Johnston (Caja Rural-Seguros RGA), Iker Ballarin Manso (Euskaltel-Euskadi), Carlos Garcia Pierna (Equipo Kern Pharma), Matisse Julien (Ecoflo Chronos) en Axel Narbonne Zuccarelli (Nice Métropole Côte d'Azur). De voorsprong van het vijftal schommelde tussen de twee en drie minuten.

Paul Penhoët zorgt voor succes Groupama-FDJ

Uiteraard waren alle grote Franse Pro-ploegen aanwezig. Zo ontstond er een kopgroep van drie coureurs in de diepe finale: Laurence Pithie (Groupama-FDJ), Luca Van Boven (Bingoal-WB) en Antoine Raugel (AG2R Citroën Team). Dit betekende dat onder meer Team Cofidis en Total-Energies de achtervolging moesten leiden.

Vlak voor de bel van de laatste lokale ronde werd ook deze groep weer gegrepen. Een groepssprint moest beslissen wie de winnaar zou worden. Daarin was Paul Penhoët (Groupama-FDJ) de snelste.

Uitslag Tour du Finistère 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws