Groenewegen gaat te vroeg aan in laatste rit Saudi Tour, Consonni wint, Guerreiro stelt eindzege veilig Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen gaat te vroeg aan in laatste rit Saudi Tour, Consonni wint, Guerreiro stelt eindzege veilig

Groenewegen gaat te vroeg aan in laatste rit Saudi Tour, Consonni wint, Guerreiro stelt eindzege veilig

Simone Consonni heeft de laatste etappe van de Saudi Tour op zijn naam geschreven. De Italiaan van Cofidis klopte, nadat Dylan Groenewegen stilviel, Matteo Malucelli en Pascal Ackermann in een oplopende massasprint. Ruben Guerreiro van Movistar verdedigde zijn leiderstrui met verve en mag zich eindwinnaar noemen.

De laatste etappe door de woestijn bestond uit 142,9 relatief vlakke kilometers. Het einde van de rit bestond uit een gravelstrook en een licht oplopende weg, maar echt zwaar werd het niet. Zes man trachtten het peloton te foppen en een massasprint in de weg te staan. Etienne van Empel, Allesandro Iacchi (beide Team Corratec), Ceriel Desal (Bingoal WB), Marcus Sander Hansen (Uno-X), Kamil Malecki (Q36.5 Pro Cycling Team) en Txomin Juaristi (Euskaltel) boden goed weerstand, maar slaagden uiteindelijk niet in hun opzet.

Massasprint moet uitkomst bieden, leiding Guerreiro niet in gevaar

Mark Donovan, eveneens rijdend voor Q36.5, stond voor de laatste rit op 43 seconden achterstand en waagde het na de gravelstrook erop. Het peloton onder leiding van Movistar (Guerreiro), Team Jayco-AlUla (Groenewegen) en Bahrain Victorious (Jonathan Milan) raakte niet in paniek. Een aantal kilometer verderop was zijn uitvalspoging weer voorbij.

De kopgroep werd drie kilometer voor het eind bedankt voor bewezen diensten. Voorafgaand aan de sprint namen Uno-X en Team Jayco-AlUla het initiatief. Groenewegen werd vrijwel perfect afgezet, maar kwam te vroeg op kop en viel langzaamaan stil. Consonni kwam van achteruit voorbij vliegen en mocht de handen in de lucht steken. Cees Bol eindigde als zesde.

Uitslag etappe 5 Saudi Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws