Groenewegen gehinderd door pech in slotkilometer Fourmies, winnaar Merlier spreekt van 'dolle' slotfase Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen gehinderd door pech in slotkilometer Fourmies, winnaar Merlier spreekt van 'dolle' slotfase

Groenewegen gehinderd door pech in slotkilometer Fourmies, winnaar Merlier spreekt van 'dolle' slotfase

Spanje, Nederland, Canada, Groot-Brittannië en Frankrijk: het was deze zondag overal koers. In Noord-Frankrijk werd de GP Fourmies verreden, waar Tim Merlier de bloemen wist te grijpen namens Soudal Quick-Step. 'Deze zege maakt me heel blij', liet de sterke Belg na afloop weten via de communicatiekanalen van zijn ploeg.

Naast Merlier was ook Fabio Jakobsen van de partij, die uiteindelijk niet bij de voorsten eindigde namens de ploeg van Patrick Lefevere. Winnaar Merlier was in ieder geval content met zijn succes. 'De ploeg heeft geweldig werk geleverd en daar moet ik ze voor bedanken. Ik had een goed gevoel en veel vertrouwen, wat wel hielp toen ik de jongens verloor in de dolle slotkilometer.'

'Ik zette mijn spurt uiteindelijk vroeg in, maar had voldoende power om het vol te houden tot het einde', liet Merlier optekenen. 'Deze zege maakt me heel blij en ik kijk al uit naar mijn volgende afspraak, wat de Ronde van Slowakije zal zijn.' Merlier zou eigenlijk de Ronde van Spanje rijden, maar werd nadat bekend werd dat ook Remco Evenepoel de grote ronde zou rijden dan toch uit de selectie gelaten. Voor de rappe man is het zijn negende seizoenszege, nadat hij eerder ritten in onder meer de UAE Tour, Parijs-Nice en Ronde van Polen wist te winnen deze jaargang.

Groenewegen kent pech in laatste kilometer Fourmies

Vanuit Nederland ging de meeste aandacht naar Mathieu van der Poel, die de wedstrijd wel mee kleurde maar uiteindelijk geen resultaat uit het vuur kon slepen. Dylan Groenewegen zat er als landgenoot nog het beste bij in de finale, maar de kopman van Jayco AlUla kreeg in de laatste duizend meter te maken met pech. Dat liet zijn ploeg na afloop weten op social media. Groenewegen werd uiteindelijk dertiende in Fourmies, dat vlak bij de Belgische grens ligt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws