Van der Poel toont zich heel even in de regenboog, maar Merlier klaart het klusje in GP de Fourmies Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel toont zich heel even in de regenboog, maar Merlier klaart het klusje in GP de Fourmies

Van der Poel toont zich heel even in de regenboog, maar Merlier klaart het klusje in GP de Fourmies

Tim Merlier heeft de GP de Fourmies gewonnen. In een lekkere eendagskoers in Frankrijk was de Belg de sterkste in een massasprint. Wereldkampioen Mathieu van der Poel reed na de GP Bretagne z'n tweede officiële koers in de regenboogtrui en toonde zich heel even in het offensief.

Franse eendagskoersen zijn altijd spectaculair. Het is er zelden vlak en dus wordt er doorgaans de hele dag volle bak gekoerst. Ook deze zondag was het raak, met zo'n verschroeiend tempo in het openingsuur dat niemand erin slaagde om weg te komen. Uiteindelijk was het pas na 85 kilometer dat er vijf mannen weg mochten. Dries De Bondt van Alpecin-Deceuninck was één van hen, met verder een vreemdelingslegioen in z'n wiel.

Jayco-AlUla nam in het peloton z'n verantwoordelijkheid en controleerde de boel voor sprinter Dylan Groenewegen. Ook Soudal-Quick Step deed later voor Merlier een duit in het zakje. Zo werd het gat van de vijf vooraan nooit heel groot én was er ruimte voor een vroege aanval van de mannen zonder massasprint-wensen. Van der Poel was in z'n regenboogtrui één van hen, in de wetenschap dat De Bondt ervoor reed.

Lees verder onder de video

Van der Poel valt even aan, maar Merlier wint

Op 31 kilometer van de streep lanceerde de Nederlander een aanval, maar die kwam nooit echt van de grond. De sprintersploegen hielden de koers strak in de greep en dus besloot De Bondt er in de diepe finale maar zelf voor te gaan. Op tien kilometer van het einde werd de Belg als laatste vroege vluchter gegrepen door het pak, dat zich nu kon gaan voorbereiden op een klassieke massaspurt.

Uno-X mengde zich brutaal van voren, met ook Jayco-AlUla en Quick Step die nooit van de voorposten verdwenen. The Wolfpack had de zaakjes keurig op orde en lanceerde Merlier richting de laatste rechte streep. Daarin ging de Belg vroeg aan en werd hij nooit meer achterhaald.

Uitslag GP de Fourmies 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws